Tim Cook: meer medische functies Apple Watch

Deel dit artikel

,

Smartwatches als de Apple Watch zullen in de toekomst onmisbaar zijn om de gezondheid van mensen in de gaten te houden.

Dat voorspelde Apple-directeur Tim Cook dinsdag tijdens een vraaggesprek met voormalig eurocommissaris Neelie Kroes, die namens het initiatief StartupDelta werkt aan het stimuleren van Nederlandse startups. NU.nl doet er verslag van.

"De heilige graal van de Watch is dat je in de gaten kunt houden wat er in je lichaam gebeurt", zei Cook tijdens het evenement Startup Fest Europe.

Hij vergeleek smartwatches met de lampjes in auto's die aanduiden dat de olie moet worden ververst of dat er een motorcontrole moet worden uitgevoerd. "Wat is het equivalent voor het lichaam? Dat is je geest, maar die overtuigt ons vaak dat we geen hulp nodig hebben."

Terugblikken
"Ik zeg niet dat één apparaat dit allemaal zal doen", zei Cook, maar volgens hem kunnen smartwatches een belangrijke bijdrage leveren aan het monitoren van de gezondheid.

"Op een dag zal je terugblikken en denken: hoe heb ik ooit zonder de Watch gekund?", voorspelde de Apple-directeur.

In eerste instantie werd de Watch door Apple vooral aangeprezen als verlengstuk van de iPhone, maar met zijn uitspraken lijkt Cook te signaleren dat de focus bij de ontwikkeling van het apparaat is verschoven naar gezondheid.

Verkopen
In zijn eerste verkoopjaar is de Apple Watch nog geen grote hit geworden voor Apple. Het apparaat, dat volgens veel critici nog te weinig nuttige apps heeft, werd volgens recent onderzoek zo'n 1,5 miljoen keer verkocht in het eerste kwartaal van 2016.

In Nederland ontbreekt ook de Apple Pay-betaalfunctie nog. "Ik weet dat jullie er hier nog niet mee kunnen betalen", erkende Cook, maar hij zei niet wanneer de introductie van Apple Pay in Nederland kan worden verwacht.

Diversiteit
Op het grote startup-festival, dat deze week voor het eerst wordt gehouden, zei Cook ook dat diversiteit en immigratie belangrijk zijn voor het stimuleren van startups die snel kunnen groeien.

Alle bedrijven kunnen hun producten dankzij het internet wereldwijd verkopen, maar daarvoor zijn ook nieuwe vaardigheden nodig, zei Cook. "Je moet veel culturele nuances begrijpen, meer dan alleen van de buurt of de stad of het land waar je in woont."

"Overheidsbeleid dat diversiteit en inclusiviteit omarmt, is daarom extreem belangrijk."

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden