Tekort aan technisch personeel, hoe los je het op?

Deel dit artikel

,

(Advertorial) Het vinden van technisch personeel is tegenwoordig een flinke opgave. Steeds minder mensen werken met hun handen en zijn praktisch opgeleid. Daarnaast lijkt de technische sector bij jonge arbeidskrachten minder populair te zijn geworden.

Dit terwijl de technische branche nog altijd de toekomst heeft en er telkens weer nieuwe beroepen bij komen. Dat maakt het nijpende kort dan ook extra lastig. De vacatures liggen voor het oprapen, technische bedrijven smeken haast om nieuw personeel en de personeelsleden die er wél zijn, hebben de banen voor het oprapen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om een tekort aan goed personeel op te lossen. Met het optimaliseren van jouw bedrijf en het maken van de juiste beslissingen, lukt het jou voortaan wel om de juiste mensen aan te trekken. In dit artikel geven we enkele tips om je op weg te helpen.

Kies voor een detacheringsbureau
Ga eens in gesprek met een detacheringsbureau elektrotechniek. Er zijn inmiddels heel veel detacheringsbureaus die zich specifiek richten op de technische sector. En geen wonder, want hier heerst ook het grootste tekort. Zij werven mensen die graag uitgeleend worden aan andere bedrijven. Opleidingsinstituut Strevon heeft een geheel nieuwe aanpak bedacht waarmee het nijpende personeelstekort binnen de technische sector opgelost kan worden. Zij maken gebruik van die mensen die altijd elders hebben gewerkt en toch een baan in de technische sector ambiëren. Ze zijn zeer gemotiveerd en willen investeren in hun eigen toekomst. Strevon biedt bedrijven de mogelijkheid om deze zij-instromers in dienst te nemen. De opleiding wordt volledig vergoedt en de arbeidskrachten worden binnen 1,5 jaar klaargestoomd om zelfstandig aan de slag te kunnen. Zo beschik je over een oplossing voor zowel de korte als de lange termijn.

Schakel medewerkers in
Ik zoek technisch personeel, maar ik kan echt niemand vinden!’ Dit mag best eens gezegd worden. Je staat hier ook niet alleen in. Heel veel technische bedrijven hebben hier momenteel last van. Daarom is het belangrijk om alle hulp aan te grijpen die je kunt vinden. Begin bijvoorbeeld met het inlichten van jouw medewerkers. Vaak kennen zij binnen hun netwerk ook mensen die actief zijn binnen deze branche. Wellicht weten ze iemand die binnenkort op zoek gaat naar een nieuwe baan of al tijden klaagt over de huidige werkgever, maar nog niet de stap heeft gewaagd. Slim om dan dit netwerk aan te grijpen en deze mensen te enthousiasmeren. Wie weet vind je wel iemand die je met je eigen netwerk nooit had gevonden.

Verspreid de boodschap via social media
In de huidige tijd moet je soms ook andere kanalen gebruiken dan de standaard vacaturesites. Bedenk goed dat die nieuwe, enthousiaste arbeidskrachten waarschijnlijk ook grotendeels te vinden zijn op social media. Het kan dan ook geen kwaad om online kanalen aan te spreken. Schrijf een oproep en deel deze via social media. Dit is een eenvoudige manier om kosteloos vacatures te verspreiden. Wie weet wat het oplevert!

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden