Spotify test spraakbediening

Deel dit artikel

,

Spotify is gestart met een test met stembesturing in zijn app, waarmee gebruikers de muziekstreamingsdienst met hun stemgeluid kunnen bedienen.


Dat bevestigt een woordvoerder van Spotify tegen TechCrunch. Meer details gaf de woordvoerder niet vrij. Het bedrijf zegt binnenkort meer informatie te delen.

Gebruikers kunnen met hun stem onder meer informatie over artiesten opvragen, muziek afspelen en een afspeellijst starten. De integratie van stembesturing zou Spotify minder afhankelijk maken van slimme assistenten, zoals Google Assistant en Siri van Apple.

In februari werd via verschillende vacatures bekend dat het Zweedse muziekbedrijf werkt aan zijn eigen hardware. Mogelijk werkt het bedrijf aan zijn eigen slimme speaker. Daarmee kan Spotify de concurrentie met onder meer de Google Home en de HomePod van Apple aangaan.

Eind februari kondigde Spotify aan zijn aandelen aan de beurs van New York te registreren. Uit ingediende documenten bleek dat de muziekstreamingsdienst 159 miljoen gebruikers heeft, waarvan 71 miljoen betalende abonnees. Daarmee is het de grootste muziekstreamingdienst ter wereld.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden