Sonos stopt met omstreden recycleprogramma

Deel dit artikel

,

Sonos past de voorwaarden aan voor zijn ‘recycleprogramma’. Je hoeft nu niet meer je oude luidspreker onbruikbaar te maken voordat je korting krijgt op een nieuw Sonos-product.

Wie tot dertig procent korting wilde krijgen op een nieuwe slimme luidspreker van Sonos, moest eerst een update op zijn oude speaker installeren waardoor deze onbruikbaar werd. Veel gebruikers hadden kritiek hierop, omdat het zonde is en slecht voor het milieu om een nog werkende speaker weg te gooien. Sonos heeft nu aangegeven met dit beleid te stoppen.

Het ‘recycleprogramma’ van Sonos waarmee de oude luidspreker onbruikbaar werd gemaakt, is vorige week stilletjes verwijderd en niet meer te downloaden. De kortingsactie voor nieuwe luidsprekers geldt nog steeds, maar klanten hebben nu zelf de keuze wat zij met de oude speakers willen doen: weggeven, verkopen, houden, daadwerkelijk recyclen of naar Sonos opsturen.

Te oud
De kortingsactie geldt voor eigenaren van de Sonos Play:5, de Sonos Zone Players en de Connect:Amp-apparaten die tussen 2011 en 2015 werden verkocht. Deze producten bevatten chips die te oud zijn om nog van nieuwe software te worden voorzien. De producten worden nog wel geupdate, maar krijgen geen nieuwe functies meer zoals de Google Assistent en Apple AirPlay 2. Eigenaren van deze oude producten kunnen nog altijd tot dertig procent korting krijgen op een nieuwe speaker.

Directeur Patrick Spence van Sonos heeft in januari al zijn excuses aangeboden voor het omstreden recycleprogramma en vertelde destijds al met het programma te willen stoppen.

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden