Sonos stopt met omstreden recycleprogramma

Deel dit artikel

,

Sonos past de voorwaarden aan voor zijn ‘recycleprogramma’. Je hoeft nu niet meer je oude luidspreker onbruikbaar te maken voordat je korting krijgt op een nieuw Sonos-product.

Wie tot dertig procent korting wilde krijgen op een nieuwe slimme luidspreker van Sonos, moest eerst een update op zijn oude speaker installeren waardoor deze onbruikbaar werd. Veel gebruikers hadden kritiek hierop, omdat het zonde is en slecht voor het milieu om een nog werkende speaker weg te gooien. Sonos heeft nu aangegeven met dit beleid te stoppen.

Het ‘recycleprogramma’ van Sonos waarmee de oude luidspreker onbruikbaar werd gemaakt, is vorige week stilletjes verwijderd en niet meer te downloaden. De kortingsactie voor nieuwe luidsprekers geldt nog steeds, maar klanten hebben nu zelf de keuze wat zij met de oude speakers willen doen: weggeven, verkopen, houden, daadwerkelijk recyclen of naar Sonos opsturen.

Te oud
De kortingsactie geldt voor eigenaren van de Sonos Play:5, de Sonos Zone Players en de Connect:Amp-apparaten die tussen 2011 en 2015 werden verkocht. Deze producten bevatten chips die te oud zijn om nog van nieuwe software te worden voorzien. De producten worden nog wel geupdate, maar krijgen geen nieuwe functies meer zoals de Google Assistent en Apple AirPlay 2. Eigenaren van deze oude producten kunnen nog altijd tot dertig procent korting krijgen op een nieuwe speaker.

Directeur Patrick Spence van Sonos heeft in januari al zijn excuses aangeboden voor het omstreden recycleprogramma en vertelde destijds al met het programma te willen stoppen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden