Actie banner

Slimmer op vakantie met je smartphone en tablet

Deel dit artikel

,

Met de drie apps die in dit artikel worden besproken kan je vakantie nog leuker worden. Lekker gratis lezen, overal je favoriete films en series bekijken en zonder internetkosten altijd je weg vinden.

Gratis lezen in je vakantie
Met de Vakantiebieb-app kan iedereen meer dan 60 gratis e-books lezen in de vakantie. Geen gesleep meer met boeken op je vakantie. Vanaf 1 juni zijn er al 35 leuke kinderboeken en in juli en augustus komen er ook recente boeken voor volwassenen beschikbaar. Je moet de boeken wel voor 31 augustus uitlezen want daarna verdwijnen ze uit de app. Zie ook https://vakantiebieb.nl/ of ga direct naar de appstore voor jouw besturingssysteem en download de app. NB Had je de app al? Zorg er dan voor dat je hem update om toegang te krijgen tot die nieuwste boeken.

Films en series kijken op vakantie3 netflix
Met de Netflix-app  (ook voor Android) kun je nu heel gemakkelijk films en series vooraf downloaden op je smartphone en tablet om ze later zonder internetverbinding overal te bekijken. Handig voor in het vliegtuig en overal waar je internetverbinding langzaam of duur is. En als je nog gebruik kunt maken van hun gratis proefmaand kan het zelfs helemaal gratis. Download de programma’s niet te lang voor je vakantie want na 1 maand wordt de ruimte op je toestel automatisch weer vrijgemaakt. Handig is dat NetFlix bij de Android-versie nu ook toestaat om de films en series op te slaan op een SD-kaartje. Om naar het Nederlandse aanbod te kijken kan een VPN-verbinding in het buitenland nodig zijn of je zet eenvoudig de internetverbinding uit. Een gratis VPN app voor iOS die erg gemakkelijk werkt en prima presteert is Turbo VPN.

Altijd je weg vinden4 Mapsme
Voor het fietsen en wandelen en om offline uitgebreid te zoeken, adviseren we je om ook eens te kijken naar de gratis app maps.me (ook voor Android). Na het downloaden van de gedetailleerde en actuele kaarten zul je, waar je ook heen gaat op vakantie, niet meer verdwalen. Via de zoekfunctie linksonder vind je alles gemakkelijk zonder dat je een internetverbinding nodig hebt. Een uitgebreidere beschrijving van maps.me kun je ook vinden in de laatste editie van Compulinks van HCC!seniorenacademie en op de blog van apple.hcc.nl.
In de afbeelding links zie je ook het adres waar op 12 juni de presentatie in De Meern (gem. Utrecht) gegeven wordt.

Krijg ook de vakantietiplijst
Leden van HCC!apple ontvangen de vakantietiplijst vanaf begin juli. Om ook de vakantietiplijst te ontvangen kun je via mijn.hcc.nl je HCC-lidmaatschap gemakkelijk uitbreiden met Apple. Als het inloggen niet lukt, kun je ook Apple toevoegen aan je HCC lidmaatschap door hier per mail je lidnummer en naam door te geven. 

Meer tips
Nog meer app-tips krijg je in de presentatie ‘Slimmer op vakantie met je smartphone en tablet’.
Bezoekers van de presentatie ontvangen ook de vakantietiplijst van HCC!apple. De meeste tips zijn ook interessant voor Android-gebruikers. Neem daarom gezellig eens iemand mee.
De presentaties worden de komende weken ‘s avonds gegeven op:
•     9 juni in Urmond, Graetheidelaan 60
•    12 juni in Vleuten (gemeente Utrecht), Binnentuinlaan 6
•    27 juni in Tilburg, Isodorusstraat 6
•    28 juni in Amstelveen, Orion 3
•    en twee keer op zaterdagmiddag 1 juli bij de Modelspoorbeurs in Houten.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden