'Slimme tv in bijna de helft van Nederlandse huishoudens'

Deel dit artikel

,

In Nederland heeft 46 procent van de huishoudens een smart tv. In de eerste helft van 2017 was dat nog maar 42 procent.

Mensen zonder slimme tv maakten in de eerste helft van 2018 meer gebruik van andere apparaten om via het internet te kijken, zoals een Apple TV of Google Chromecast. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Kijkonderzoek (SKO) onder duizenden Nederlanders in het eerste halfjaar van 2018.
In 20 procent van de huishoudens is een Apple TV of Google Chromecast aangesloten om online naar films of series te kijken. Dat is 5 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Digitale aansluitingen
Meer dan de helft van de huishoudens (54 procent) heeft een digitale aansluiting via de kabel. In 21 procent van de gevallen is er een digitale aansluiting via het internet aanwezig. Daarnaast ontvangt 12 procent digitale ontvangst via glasvezel.
Het aantal huishoudens met analoge ontvangst op ten minste één televisie in huis daalde naar 13 procent. In de eerste helft van 2017 was dat nog 18 procent.

Videodiensten
Van de Nederlandse huishoudens keek in de eerste helft van 2018 bijna de helft (48 procent) naar een online videodienst, zoals Netflix of Videoland.
Er zijn meer mensen naar videodiensten gaan kijken sinds een jaar geleden. Toen keek 40 procent van de huishoudens naar dat soort diensten. In een op de drie huishoudens (34 procent) wordt ten minste eens per week naar een online videodienst gekeken.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden