Slimme badmat

Deel dit artikel

,

Januari is de maand van de goede voornemens en het Amerikaanse startup-bedrijf Mateo springt daar handig op in met de aankondiging van een slimme badmat. Deze badmat vertelt je niet alleen hoeveel je weegt, maar ook of je houding deugt.

Slimme apparaten in huis, we vertellen er regelmatig over. Dit nieuwste gadget, gelanceerd op de consumentenelektronicabeurs CES, is echter niet alleen maar slim, maar gaat ook nog eens tactisch met je gevoelens om. Het bedrijf snapt dat niemand het leuk vindt om iedere dag op de weegschaal te gaan staan en keihard om  de oren te worden geslagen met exacte getallen. Deze badmat vertaalt je gewicht en je body-mass index (BMI) naar een advies in je smartphone-app: “Hey, je bent wat aangekomen, misschien moet je de komende dagen wat meer op je eten letten.” Ben je juist overtollige kilo’s kwijtgeraakt, dan zou de boodschap kunnen zijn: “ Je bent goed bezig, zeg, ga zo door!” Mateo-baas Lenny Dahan: “Weegschalen schrikken mensen af. Wij geven je liever een algemene trend over je gewicht dan dat we je vertellen hoeveel je op dat moment precies weegt. Dat werkt veel stimulerender.” De Mateo-badmat ondersteunt de Memoji’s die iPhone-gebruikers kennen, dus die zullen zichzelf terug kunnen zien met omhoog of juist omlaag stekende duimen.


Bijzonder aan de slimme badmat is dat hij zich niet alleen om je gewicht en je BMI bekommert, maar ook om je lichaamshouding. Onder de mat bevinden zich twee weegschalen met 7.000 drukpunten die de stand en balans van je voeten meten. De mat meet daarmee of je houding goed is en doet voorstellen om deze te verbeteren. “Gewicht en lichaamshouding bepalen voor een deel hoe het met je lijf gesteld is”, zegt Dahan. “Een slechte houding kan bijvoorbeeld lage-rugpijn opleveren, en lage-rugpijn hangt vaak weer samen met overgewicht.”
 
De Mateo slimme badmat heeft op de CES een innovatieprijs gekregen. Als het bedrijf genoeg geld ophaalt, gaat de mat dit voorjaar in productie. Hij moet 179 dollar gaan kosten.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden