Schiphol start proef met boarden met gezichtsherkenning

Deel dit artikel

,

Reizigers die vanaf Schiphol reizen met Cathay Pacific, kunnen meedoen aan een proef voor boarden met gezichtsherkenning. Dat maakte de luchthaven bekend.

De proef is onderdeel van de eerste fase om reizen met gezichtsherkenning op termijn volledig mogelijk te maken op Schiphol.

Deelnemers aan de proef worden na het inchecken, begeleid naar één van de speciale registratiekiosken. Hier worden het paspoort, de instapkaart en het gezicht van de passagier gescand. Vervolgens is er de gebruikelijke de security- en paspoortcontrole.

Bij het boarden wordt bij de gate een scan gemaakt van het gezicht. Die scan wordt vergeleken met de scan die gemaakt is bij het registreren. Als het gezicht herkend wordt, gaat het poortje open en kan de passagier direct aan boord. Schiphol noemt dit ‘Seamless Flow’, omdat het voor een beter doorstroming en meer gemak voor de reiziger zorgt.

De komende maanden wordt het scannen van het gezicht, het paspoort en de instapkaart bij registratie en boarding getest. Het is de bedoeling dat in de loop van het jaar de paspoortcontrole wordt toegevoegd aan de proef.

De procedure en de apparatuur die deze werkwijze mogelijk maken, worden tussentijds regelmatig geëvalueerd en waar nodig bijgesteld. Hiervoor is een samenwerkingsverband aangegaan tussen de overheid, Amsterdam Airport Schiphol, Cathay Pacific, KLM en Vision-Box die het technologieplatform voor Seamless Flow ontwikkeld heeft.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden