Actie banner

Samsung roept Galaxy Note 7-toestellen terug

Deel dit artikel

,

Samsung roept dit weekend of volgende week mogelijk alle Galaxy Note 7-toestellen terug. Bij een klein aantal van de smartphones zou er kans bestaan dat de batterij ontploft.

"Voor ons is de veiligheid van onze klanten het belangrijkst en we willen onze trouwe klanten niet teleurstellen", zei een medewerker van Samsung tegen het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Samsung heeft onderzoek gedaan naar de batterijen die tot ontploffing kunnen komen. Daar verschenen eerder online al foto's en video's van. Een ontploffing kan gebeuren bij het opladen. De resultaten van het onderzoek worden naar verwachting dit weekend of volgende week naar buiten gebracht.

Vervangen
Het probleem zou bij minder dan 0,1 procent van alle toestellen voorkomen en kan worden verholpen door de batterij te vervangen. Volgens de medewerker wil Samsung "overtuigende maatregelen" nemen.

De Galaxy Note 7 is sinds 19 augustus in 10 landen verkrijgbaar. Vermoedelijk worden alle toestellen teruggehaald, zodat Samsung zelf de batterijen kan vervangen.

Voordeel
"We hebben niet de intentie om een aankondiging uit te stellen of resultaten van het onderzoek te verhullen. De beslissing wordt gemaakt in het kader van een maximaal voordeel voor de consument."

De leveringen van de smartphone werden eerder al vertraagd vanwege het kwaliteitsonderzoek van Samsung.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden