Samsung komt met opvouwbare smartphone

Deel dit artikel

,

Samsung logo

Op 7 november zal in San Francisco tijdens de Samsung Developer Conference (SDC) de eerste opvouwbare smartphone onthuld worden. Dat heeft topman DJ Koh, directeur van Samsungs mobiele divisie, bevestigd in een interview.

Tegen het Amerikaanse CNBC vertelde Koh dat het wat hem betreft 'tijd is' om een opvouwbare smartphone te leveren. Volgens Koh zouden diverse marktonderzoeken hebben uitgewezen dat consumenten hier klaar voor zijn. Over het ontwerp, specificaties en de functionaliteit van het apparaat wilde hij niets vertellen.

Vernieuwing
Wel wilde Koh ingaan op de gedachte achter een opvouwbare smartphone. Volgens de directeur moet het toestel wat functionaliteit betreft verschillen van bijvoorbeeld een tablet. Consumenten moeten vooral een telefoon hebben die iets nieuws brengt, niet iets dat voortborduurt op oude successen of in feite geen vernieuwing vormt.

“Als de uitgevouwen ervaring dezelfde is als die van een tablet, waarom zouden zij [consumenten] het dan kopen?” vroeg Koh zich hardop af. “Dus elk apparaat, elke functionaliteit, elke innovatie, moet een betekenisvolle boodschap hebben voor onze eindgebruiker.”

Vouwbaar scherm
Het apparaat klinkt als een traditionele dichtklaptelefoon, waarbij twee losse delen aan elkaar verbonden worden. Toch wordt op basis van de vele geruchten uit het verleden verwacht dat de Samsung-telefoon bestaat uit één scherm. Dat zal dichtgevouwen kunnen worden. Hoe het precies zal werken is nog de vraag.

Duidelijk is dat het ontwikkelproces van de telefoon bepaald niet eenvoudig is geweest. Samsung was al meerdere malen 'bijna' klaar om de telefoon te onthullen, maar deed dat telkens niet. Vooral de interface en manier waarop de functionaliteit ingevuld zou worden, was zo nu en dan problematisch of in elk geval ingewikkelder dan verwacht. Die geruchten lijken nu impliciet bevestigd, gezien de woorden van Koh.

Er is over de verdere specificaties niets bekend. Ook weten we niet wanneer de opvouwbare smartphone precies op de markt zal komen.

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden