Samsung Galaxy S8: preview

Deel dit artikel

,

De Galaxy S8 van Samsung wordt pas over een paar maanden officieel aangekondigd. Niettemin worden er hier en daar al wat details bekendgemaakt. Wat kunnen we verwachten?

De Samsung Galaxy S8 wordt één van de populairste smartphones van 2017. Hoewel het toestel pas dit voorjaar officieel wordt aangekondigd, zijn veel details nu al bekend. Dit zijn de grootste vernieuwingen die je kunt verwachten.

Voorkantvullend scherm Smartphones krijgen ieder jaar grotere schermen, dat lijkt helaas een onomkeerbaar feit. De tijd dat je een toestel gemakkelijk met één hand kan bieden is onderhand wel voorbij. De meeste consumenten willen nu eenmaal een groter scherm om beter te genieten van video’s, websites en andere apps.

Samsung lijkt met de Galaxy S8 met een oplossing te komen. Het bedrijf gaat de rand rond het scherm, ook wel de ‘bezel’ genoemd, fors kleiner maken. Zo kan het scherm groot zijn, maar het toestel zelf toch nog relatief handzaam. Bij de meeste smartphones neemt het scherm nu 65 tot 75 procent van de voorkant in, Samsung zou naar 90 procent toe willen met de Galaxy S8. Het scherm loopt dan haast door tot in de randen. Als ze dat lukt, bieden ze het beste van twee werelden: een lekker groot scherm, zonder een lompe smartphone.

Geen koptelefoonaansluiting Minder mooi nieuws is het gerucht dat Samsung de koptelefoonaansluiting gaat schrappen. De fabrikant zou het voorbeeld van Apple volgen, dat vorig jaar ook al die aansluiting verwijderde bij de iPhone 7. Bestaande koptelefoons zul je dan met een adapter moeten aansluiten op de usb-c-poort onderaan het toestel. Of stap over naar een draadloze koptelefoon, die Samsung volgens sommige bronnen gaat meeleveren.

Waarom fabrikanten de behoefte hebben om deze aansluiting te schrappen is niet helemaal duidelijk. Apple claimde dat het nodig was om de iPhone 7 waterdicht te maken, maar dat excuus zal bij Samsung niet werken. De Galaxy S7, die in 2016 verscheen, was waterdicht én voorzien van een aansluiting.

Voorzien van een dubbele camera achterop Smartphones van Apple, Huawei, LG en HTC beschikken  allemaal al over dubbele camerasensoren achterop. Ook Samsung zou de Galaxy S8 van een extra sensor voorzien. Wat de fabrikant daar precies mee gaat doen is nog niet helemaal duidelijk, want iedere fabrikant zet zijn sensor anders in. Bij Apple zorgt het voor een uniek Bokeh-effect, waarbij objecten op de voorgrond extra scherpte krijgen. Bij andere fabrikanten kun je het focuspunt van een foto achteraf aanpassen, of zorgt een tweede sensor voor unieke zwart-wit-beelden.

Bixby, de slimme virtuele assistent We kennen al Siri, Google Now en Microsoft Cortana, maar ook Samsung zou aan een slimme virtuele assistent werken. Het bedrijf nam vorig jaar Viv over, een bedrijf dat zich specialiseert in kunstmatige intelligentie. Het eerste resultaat van die overname is Bixby, een virtuele assistent die waarschijnlijk met de Galaxy S8 geïntroduceerd wordt.

Bixby zou slimmer zijn dan de concurrentie, omdat hij sneller leert van gebruikers. Ook kan de assistent gemakkelijk geintegreerd worden met bestaande apps én andere apparaten. Zo kun je Bixby misschien niet alleen gebruiken om WhatsApp te bedienen of om door Netflix te bladeren, maar ook om je televisie of wasmachine aan te zetten. Zo wordt de Galaxy S8 je stemgestuurde afstandsbediening voor het hele huis.

Aankondiging: zorgen extra tests voor uitstel? Doorgaans kondigt Samsung zijn nieuwe topmodellen op het Mobile World Congress, een beurs die jaarlijks eind februari plaats vindt. Het gerucht gaat dat de Samsung Galaxy S8 aankondiging enkele weken later is. Na de problemen met de ontploffende Galaxy Note 7 zou de fabrikant net wat meer tijd nodig hebben om te testen. Als dat klopt, wordt de Galaxy S8 waarschijnlijk pas onthuld in april en moeten we nog iets langer wachten.

 

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden