Samenvoegen Facebook Messenger en Instagram is begonnen

Deel dit artikel

,

Facebook is van start gegaan met het samenvoegen van zijn chatdiensten. Wie de update van Instagram downloadt, krijgt een pop-up met informatie over wat er verandert. Het icoontje rechtsboven in Instagram is vervangen door het logo van de Facebooks Messenger-app . Het is voorlopig nog niet mogelijk om via Instagram te chatten met Facebook gebruikers.

De pop-up vertelt informeert onder andere over het gesprek dat in meerdere kleuren kan worden weergegeven, het gebruik van emoticons als reacties en de mogelijkheid om te swipen om op gesprekken te reageren. De chatfunctie in Instagram werd tot nu toe aangeduid met een icoontje van een papieren vliegtuigje. Deze zal na de update zijn vervangen worden door het icoontje van de Messenger-app. De chatfunctie maakt dan ook gebruik van hetzelfde achterliggende systeem als de Messenger-app.

Messenger
Facebook is sinds 2012 eigenaar van Instagram en legde daar destijds 1 miljard dollar voor neer. Door de chatfunctie van het sociale platform aan zijn Messenger-app te koppelen, krijgt deze laatste een enorme boost.

End-to-end encryptie
Facebook heeft al langer de intentie om al zijn chatdiensten met elkaar te laten fuseren. Op den duur zal ook WhatsApp, het platform dat Facebook in 2014 kocht voor 19 miljard dollar, meer gaan samenwerken met de andere chatdiensten van Facebook. Zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld via WhatsApp te praten met iemand die Messenger gebruikt. Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, verzekerde dat alle chatdiensten van Facebook end-to-end encryptie zullen gebruiken zoals WhatsApp nu al doet. Facebook hoopt door al zijn diensten samen te voegen, beter te kunnen concurreren met iMessage van Apple.

Verder lezen
>> Hoe werkt end-to-end encryptie?

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden