Safer Internet Day

Deel dit artikel

,

Vandaag 11 februari is het weer Safer Internet Day. Elk jaar staat tijdens deze dag een belangrijk thema voor jongeren in de digitale wereld centraal. Dit jaar heeft de Europese Commissie, die de dag organiseert, gekozen voor het thema “Together for a better internet”.

De tweede dag van de tweede week van de tweede maand is bestempeld tot Safer Internet Day. Op die dag wordt stilgestaan een veilig en positief gebruik van digitale technologieën voor de jeugd. De campagne is dan ook voornamelijk gericht op kinderen, maar ook ouders, leraren en maatschappelijk werkers worden geïnformeerd.

Insafe
Safer Internet Day (SID) is een initiatief van de Europese Commissie en wordt uitgevoerd door Insafe. Deze organisatie heeft in heel Europa een netwerk aan Safer Internet Centres opgezet. Deze centra hebben een helplijn en een jeugdpanel, waar kinderen met vervelende online ervaringen terecht kunnen. Daarnaast helpen de centra het publiek te informeren, zodat men een beter besef krijgt van belangrijke digitale thema’s.

In Nederland zijn het Electronic Commerce Platform (ECP), het Expertisebureau Online Kindermisbruik en Netwerk Mediawijsheid betrokken bij het organiseren van verscheidene activiteiten door het land. Daarnaast zijn er talloze organisaties in de hele wereld die samenwerken met de Europese Commissie en Insafe en zo meedoen met Safer Internet Day.

Samen voor een beter internet
Met de slogan “Together for a better internet” roepen de betreffende organisaties iedereen op om samen te werken aan een betere digitale omgeving voor de jeugd. Zo kunnen kinderen leren respectvol met elkaar om te gaan, leren ouders met hun kinderen te communiceren over digitale veiligheid en wordt de industrie geholpen om een betere omgeving te creëren waarin kinderen zich veilig online kunnen uiten.

Voor meer informatie over SID ga je naar www.saferinternetday.org. Hier vind je links vinden naar activiteiten dicht bij jou in de buurt. Ook vind je er verwijzingen naar de themapagina’s op Facebook en Twitter.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden