Review Allo: chatten via Google

Deel dit artikel

,

De onbetwiste chat-app is natuurlijk WhatsApp. Google hoopt met Allo ook een succesvolle chat-app uit te brengen. Of dat lukt?

Ook in Nederland en België wordt er veel gechat, vooral via WhatsApp. Toch probeert Google met Allo nu ook voet aan de grond te krijgen in chattend Benelux. Wij gingen met Google Allo aan de slag.

Review Google Allo
Aan het begin laat de app je diverse mogelijkheden zien, maar eigenlijk spreekt het gebruik grotendeels voor zich. Via het adresboek van je toestel benader je contactpersonen en kun je met elkaar kletsen. Naast de welbekende emoticons voeg je met Allo ook grappige stickers toe om bepaalde gevoelend uit te drukken. Verder pas je het formaat van de karakters aan, zodat je kunt ‘schreeuwen’ of ‘fluisteren’. Een fijne optie is dat je de incognitomodus kunt activeren. Hiermee versleutel je volgens Google al het chatverkeer en worden de gesprekken niet op de servers bewaard. Allo is voor een deel zelflerend, waarbij de app met de functie Slim beantwoorden automatische reacties verzorgt die passen bij je persoonlijkheid. Helaas is Slim beantwoorden op het moment van schrijven nog niet beschikbaar in het Nederlands.

De systeemeisen zijn: Android 4.1+ en iOS 9.1+.

4 en half sterren

 

{info-Secondary}Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows{/info}

{info-Secondary}Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je {contributieig} per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost {module prijs_interessegroep_laag} per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van {contributieighoog} per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.{/info}

{info-Secondary}Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant{/info}

{info-Secondary}Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:{/info}

Actie banner

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden