Prijzig reparatieprogramma voor scherm iPhone 6 Plus

Deel dit artikel

,

Apple komt met een reparatieprogramma voor de iPhone 6 Plus, waarbij klanten € 167,10 moeten betalen om het touchscreen te laten reparareren als dat problemen geeft.

Reparatiesite iFixit noemt het schermprobleem een ontwerpfout, volgens Apple hebben gebruikers de telefoon laten vallen.

Het reparatieprogramma zal ook lopen in Nederland. Apple heeft een pagina op de Nederlandse sectie van zijn site online gezet over het programma. Apple zegt dat als het apparaat meerdere keren op een hard oppervlak is gevallen, er extra druk op het scherm komt te staan. Daardoor zouden er problemen ontstaan met flikkeren van het scherm en multitouch.

Welles-nietes
Volgens reparatiesite iFixit ligt het echter aan de controllerchips voor het scherm, die zo ontworpen zijn dat ze kunnen losschieten. Een vervanging van het scherm lost volgens de site ook niets op, omdat daarin het probleem niet zit. De site claimt dat de iPhone 6 en 6 Plus er beide last van hebben, maar Apple claimt dat het alleen om de Plus-versie gaat. De latere iPhone 6s- en 7-series kampen niet met dit probleem.

Het reparatieprogramma van Apple komt nadat het bedrijf diverse aanklachten aan de broek kreeg over het probleem. Het programma valt op, omdat de iPhone-maker normaal geen kleine reparaties uitvoert en dan gelijk het hele toestel wil ruilen.

Het issue zou mogelijk te maken hebben met het metaal van de iPhone 6-serie. Dat is minder hard dan dat van nieuwere iPhones, wat leidde tot klachten over gebogen telefoons. De iPhone 6 en 6 Plus maakten hun debuut op de markt in september 2014.

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden