Banner fotowedstrijd scheurkalender

Philips voor de rechter om prijsafspraken beeldschermen

Deel dit artikel

,

De Consumentenbond is een bodemprocedure gestart tegen Philips wegens prijsafspraken die het bedrijf maakte met andere producenten van monitoren en televisies.

Directeur Sandra Molenaar van de Consumentenbond stelt: “Philips en een aantal andere beeldbuisfabrikanten hebben zich jarenlang verrijkt over de rug van consumenten, die zo’n 10% teveel betaalden voor hun televisies en computermonitors. We hebben geprobeerd om met Philips tot een snelle oplossing te komen, maar dat is niet gelukt. Maar linksom of rechtsom, dat geld moet terug naar de consument. Daarom stappen we nu naar de rechter.”

De Consumentenbond wil dat de rechtbank bepaalt dat Philips aansprakelijk is voor de schade die de kartelvorming heeft veroorzaakt bij consumenten. Door de verboden prijsafspraken tussen Fabrikanten waaronder naast Philips onder meer ok Samsung en LG, hebben jarenlang afspraken gemaakt waardoor consumenten zo’n tien procent teveel betaalden voor hun computermonitoren en televisies.

De Consumentenbond wil met deze zaak een stap zetten op weg naar compensatie voor gedupeerden. Eerder pogingen om tot een schikking te komen liepen op niets uit. Meen je in de jaren 1996 2006 ook teveel betaald te hebben voor je (Philips) scherm dan kun je je aansluiten bij de claim van de Consumentenbond.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden