Ook Google mag bezorgdrone testen

Deel dit artikel

,

Google mag zijn bezorgdrone in de VS gaan testen. Het bedrijf heeft daartoe toestemming gekregen van het Witte Huis en luchtvaarttoezichthouder FAA.

Het gaat vooralsnog om een beperkte test, meldt persbureau Bloomberg. Google moet de veiligheid van zijn Project Wing-drone aantonen, alvorens het apparaat buiten het zicht van een bestuurder mag vliegen. Eerder kreeg Amazon al toestemming om bezorgdrones in Groot-Brittannië te testen.

De drone van Google werkt met een combinatie van propellors en vleugels om te zorgen voor voortstuwing en balans.

Zendertjes
Google wil de drone voorzien van kleine radiozendertjes die kunnen communiceren met vliegtuigen en andere drones. Zo moet worden voorkomen dat drones tegen elkaar botsen.

De FAA zegt dat drones mogelijk kunnen zorgen voor een veiliger luchtruim. "Vorige week nog zijn twee mensen overleden in verschillende ongelukken met sproeivliegtuigen", aldus Michael Huerta van het agentschap. "Dat is precies het soort taak dat een klein onbemand vliegtuig kan doen met veel minder risico voor mensen en eigendommen op de grond."

Amazon
Eerder maakte Amazon bekend zijn tests met bezorgdrones in het Verenigd Koninkrijk te zullen uitvoeren. Daartoe sloot de webwinkel een overeenkomst met de Britse overheid. Amazon begint tijdens de test al direct met autonoom vliegen, buiten het zicht van een piloot.

Google werkt al jarenlang aan Project Wing. Vorig jaar werd het ontwerp van de drone compleet veranderd. Het ontwerp waar al enkele jaren aan was gewerkt bleek niet goed genoeg te zijn.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden