Nothing lanceert eerste smartphone

Deel dit artikel

,

Vanaf komende zomer is er een nieuw smartphonemerk op de markt. Nothing wil met de Phone 1 de concurrentie aangaan met de gevestigde Android-telefoons, maar richt qua ambitie zijn pijlen op het ‘Apple-ecosysteem’.

Voor een nieuwe smartphone die nog deze zomer zou moeten verschijnen, zijn er opmerkelijk weinig details bekend. In de aanloop naar de lancering over een paar maanden zou je verwachten dat er steeds meer bekend wordt over het toestel, maar in de livestream die oprichter Carl Pei dinsdag uitzond, hield hij allemaal nog een beetje vaag. De Phone 1 krijgt een Qualcomm Snapdragon-processor, dat is het eigenlijk het enige concrete dat de CEO van Nothing wist te melden over de hardware. Maar of het één toestel wordt of een serie, wat de prijzen zullen zijn en welke specificaties de smartphone krijgt, is nog een mysterie.

Knipsel phone 1 lr

Nothing-ecosysteem
Wellicht weet de leverancier het zelf ook nog niet óf hij voert een bewust verdekte campagne om de hype op te voeren. Want dat Carl Pei verstand heeft van smartphones weten we wel, hij is immers de medeoprichter van OnePlus. En ook dat hij een duidelijke visie heeft op wat Nothing wil zijn: een merk dat teruggaat naar "de basis van de techniek". Hoogwaardige, maar basic ogende apparaten die qua uitstraling Apple moeten kunnen evenaren, maar dan zonder daar Apple-prijzen voor te vragen.

Sowieso lijkt Nothing vooral Apple in het vizier te hebben. Het bedrijf wil net zo’n eigen “ecosysteem” van met elkaar verbonden producten. Maar dan niet zoals Apple’s “walled garden”, maar ‘open’, in samenwerking met derde partijen. Tot dat ecosysteem behoren sowieso de oortjes die Nothing vorig jaar uitbracht onder de naam Ear 1. En wat betreft uitstraling: Pei’s inspiratiebron is James Dyson, de Brit die als eerste van de stofzuiger een hip apparaat wist te maken. Niets voor niets heeft Nothing de ervaren Dyson-ontwerper Adam Bates aangetrokken.

Knipsel ear 1 lr

De basis van dat systeem – en dat van de Phone 1 - wordt het Nothing-besturingssysteem, volgens Carl Pei een “tot de essentie teruggebracht Android, waarbij elke byte ook echt een doel dient”. Nothing belooft in ieder geval drie jaar OS-updates en vier jaar lang veiligheidsupdates, dat is al heel wat.

 

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden