Nieuwe Microsoft Flight Simulator komt 18 augustus uit

Deel dit artikel

,

De nieuwe flight simulator van Microsoft is al een aantal maanden in de testfase voor alfa-testers, maar nu is er eindelijk ook een officiële releasedatum bekendgemaakt. Fans hebben er lang op moeten wachten, de laatste game in de serie was Microsoft Flight Simulator X en kwam uit in 2014. Microsoft Flight Simulator (2020) komt in drie verschillende varianten.

In deze nieuwe versie zit onder andere een compleet vernieuwde dag en nacht cyclus, die bijvoorbeeld de ervaring van een zonsondergang verbetert. Daarnaast is de simulator nu ook goed speelbaar gemaakt voor verschillende niveaus, waardoor het nu geschikt is voor zowel de beginneling als de ervaren speler van vliegsimulators. Daarnaast heeft het spel ook realistische weerpatronen, luchtverkeer en zijn er zelf dieren toegevoegd. Microsoft gebruikt Bing Maps en gps-gegevens om de aarde zo natuurgetrouw te simuleren.

3 versies
Er zullen drie verschillende versies uitkomen. De standaardversie is € 69,99 en komt met 20 vliegtuigen en 30 luchthavens. Als je € 89,99 betaalt, krijg je een versie met 25 vliegtuigen en 35 luchthavens, inclusief Schiphol. Het meest uitgebreide pakket, met 30 vliegtuigen en 40 luchthavens, gaat € 119,99 kosten. De standaard editie is ook te spelen als je een Xbox Game Pass-abonnement hebt voor de PC, deze versie zit dan inbegrepen in de maandprijs van het abonnement.

Microsoft Flight Simulator (2020) komt uit op 18 augustus 2020 voor Windows 10 en de Xbox.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden