Banner fotowedstrijd scheurkalender

Mozilla maakt Flash-content in Firefox click-to-play

Deel dit artikel

,

Mozilla maakt vanaf volgend jaar alle Flash-content op sites 'click-to-play'. Dat heeft de browserbouwer bekendgemaakt. Vanaf nu begint Mozilla al met het blokkeren van Flash-elementen die gebruikers niet kunnen zien.

Door Flash-content die buiten het zicht van gebruikers vallen te blokkeren hoopt Mozilla het aantal crashes van de Flash-plugin en de accuduur van de browser op laptops te verbeteren, schrijft de browserbouwer. Mozilla raadt sites die leunen op Flash aan om snel over te schakelen op html-technieken voor het weergeven van dezelfde elementen, vaak video's of games.

Firefox ondersteunt tot begin 2018 plugins als Silverlight en Java. Mozilla heeft niet aangekondigd de ondersteuning voor Flash helemaal te stoppen. Flash bestaat inmiddels twintig jaar en is afgelopen jaren minder in gebruik geraakt voor het weergeven van bijvoorbeeld video's.

Google zal dit jaar alle Flash-elementen op een pagina click-to-play maken, zei de zoekgigant eerder. Safari gaat dat doen vanaf versie 10 en Microsoft begint deze zomer met het bevriezen van Flash in Edge.


'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden