Microsoft Teams voor thuis met vrienden en familie

Deel dit artikel

,

Op 17 mei kondigde Microsoft de algemene beschikbaarheid van persoonlijke functies in Teams aan. Hiermee kun je thuis met vrienden en familie gemakkelijker bellen, chatten, plannen en grote en kleine afspraken organiseren. Daarnaast zijn er een paar leuke, nieuwe andere functies.

Microsoft Teams is vooral bekend als een handige manier om eenvoudig te chatten met collega's en waarmee jezelf ook een chatgroep kunt aanmaken. Daarin kun je videobellen met elkaar en bestanden delen. Gisteren kondigde Microsoft de algemene beschikbaarheid van persoonlijke functies in Teams aan waarmee je gemakkelijker kunt bellen, chatten, plannen en grote en kleine afspraken kunt organiseren met je persoonlijke omgeving. Door het toevoegen van nieuwe vergader- en chatervaringen binnen de persoonlijke functies voor Teams, waaronder de nieuwe modus Together en live reacties, kun je de gesprekken met familie en vrienden leuker en interactiever maken.

Together-modus
De Together-modus) is volgens Microsoft een belangrijk kenmerk van Teams en beschikbaar voor gebruik in je persoonlijke leven. De Together-modus en live reacties worden beschikbaar op het moment zodra je een videogesprek start (net zoals bij de Teams voor business/werk versie). Het kan ook zo: open de Teams-app, ga naar het tabblad ‘Settings’ en vink het vakje ‘New Meeting’ aan (mocht je al in een meeting zitten, dan kan je deze twee stappen overslaan).  Start een videogesprek in Microsoft Teams met tenminste vijf personen. Hoe hoger het aantal, hoe beter het effect zal zijn. Het maximale aantal mensen in de Together-modus is 49. Klik tijdens het gesprek op de drie puntjes rechts bovenaan en selecteer in deze lijst 'Together mode'. Hierna zullen alle gesprekspartners in de teams samen in beeld verschijnen.

Je kunt elk normaal videogesprek omzetten in een gedeelde virtuele omgeving met de modus Samen, zodat je het gevoel krijgt dat je je in dezelfde ruimte bevindt als je familie en vrienden. Je kunt kiezen uit verschillende nieuwe virtuele omgevingen, zoals een gezinslounge, een koffieshop of zelfs een zomerverblijf om je gesprekken boeiender, leuker en meer verbonden te maken, zelfs als je niet thuis bent.

 Image 1 Together Mode GIF

Voorbeeld van verschillende scènes in de Together-modus in een video-oproep

Live emoji's en GIF's
Voor meer emotie en persoonlijkheid in gesprekken met je vrienden en familie kun je gebruikmaken van live emoji-reacties en GIF's.

 MS Teams met emoji

Links naar Teams
Bij het opzetten van een videogesprek hoef je je geen zorgen te maken over wie Teams kan gebruiken of dat je verschillende links voor verschillende apparaten nodig heeft. Links naar videogesprekken in Teams kunnen met iedereen worden gedeeld, zelfs als ze geen Teams gebruiken. Je vrienden of familie kunnen met elk apparaat (pc, Mac, iOS en Android) of webbrowser deelnemen aan een vergadering. Dit maakt het zo gemakkelijk om alles te plannen, van een klein samenzijn met familie of zelfs een virtuele bruiloft. Bovendien kun je heel veel mensen uitnodigen, zodat er voor iedereen plaats is.

Meer weten? In deze Engelstalige blog en op deze pagina tref je alle informatie over de algemene beschikbaarheid van persoonlijke functies in Teams.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden