Microsoft presenteert Surface-desktopcomputer

Deel dit artikel

,

Microsoft heeft de eerste desktop-pc in zijn Surface-lijn getoond. De bureaucomputer heeft een zeer kantelbaar touchscreen.

De Surface Studio combineert de veelzijdigheid van een tablet met een all-in-one-pc. Bijzonder is het scharnier, waardoor de pc zowel traditioneel rechtopstaand gebruikt kan worden, maar ook liggend als tekentablet.

Het 28 inch scherm van de Surface Studio heeft een zeer hoge 4,5K resolutie, volgens Microsoft met 63 procent meer pixels dan een 4K-scherm. Het 'True Color'-scherm heeft een beeldverhouding van 3:2 en een pixeldichtheid van 192 pixels per inch, en is volgens Microsoft de dunste lcd-monitor ooit.

De duurste Surface Studio draait op een Intel Core i7-processor, een Nvidia GeForce 980M-videochip, 32 GB werkgeheugen en 2 TB opslagruimte. De hardware wordt gekoeld door drie ventilators en alles zit in een platte, vierkante behuizing waar het scherm met twee scharnieren aan vastzit.

Ook wordt er bij de Surface Studio een speciale draaiknop geleverd. Wanneer gebruikers het scherm plat leggen, kan dat op het scherm worden geplaatst als fysieke draaibare softwareknop. De Surface Studio verschijnt dit najaar voor 2.999 dollar. Het duurste model dat werd getoond kost 4.199 dollar.

Surface Book
Ook onthulde Microsoft een nieuwe versie van zijn Surface Book, een laptop met loskoppelbaar touchscreen en flexibel scharnier. Door dat scharnier kan de laptop totaal dubbelgevouwen worden.

De laptop heeft 'de nieuwste' Intel Core i7-chip, twee keer meer grafische kracht en 30 procent meer batterijduur dan het vorige model. Daarmee komt de totale batterijduur volgens Microsoft uit op 16 uur. Verdere details zijn nog onbekend. Het apparaat is vanaf vandaag te bestellen voor 2.399 dollar, europrijzen zijn nog onbekend.

Windows 10 update
Windows 10 Creators Update - waarin ook het al eerder gelekte nieuwe Paint 3d zit - maakt het mogelijk om nieuwe dingen te creëren in mixed reality en in 3D met Paint 3D en de Remix.com-community. Ook komt er een Beam system-integration voor Xbox One en Windows 10. Hiermee kan gameplay op een interactieve manier uitgezonden en bekeken worden op Xbox Live. Zo kun je ook eigen competities en uitdagingen maken waarmee je de strijd kunt aangaan met vrienden.

Ook voegt de Creators Update nieuwe 3D- en tekenmogelijkheden toe aan Office apps, waaronder 3D-ondersteuning in Word, Excel, Powerpoint en Ink Editor in Word. Met die laatste is het mogelijk om met pen op een intuïtieve manier rechtstreeks wijzigingen te maken in een Word-document. En je kunt een nieuwe ingebouwde digitale liniaal gebruiken om rechte lijnen te trekken en objecten op één lijn te zetten in Office apps.

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden