Microsoft presenteert Surface-desktopcomputer

Deel dit artikel

,

Microsoft heeft de eerste desktop-pc in zijn Surface-lijn getoond. De bureaucomputer heeft een zeer kantelbaar touchscreen.

De Surface Studio combineert de veelzijdigheid van een tablet met een all-in-one-pc. Bijzonder is het scharnier, waardoor de pc zowel traditioneel rechtopstaand gebruikt kan worden, maar ook liggend als tekentablet.

Het 28 inch scherm van de Surface Studio heeft een zeer hoge 4,5K resolutie, volgens Microsoft met 63 procent meer pixels dan een 4K-scherm. Het 'True Color'-scherm heeft een beeldverhouding van 3:2 en een pixeldichtheid van 192 pixels per inch, en is volgens Microsoft de dunste lcd-monitor ooit.

De duurste Surface Studio draait op een Intel Core i7-processor, een Nvidia GeForce 980M-videochip, 32 GB werkgeheugen en 2 TB opslagruimte. De hardware wordt gekoeld door drie ventilators en alles zit in een platte, vierkante behuizing waar het scherm met twee scharnieren aan vastzit.

Ook wordt er bij de Surface Studio een speciale draaiknop geleverd. Wanneer gebruikers het scherm plat leggen, kan dat op het scherm worden geplaatst als fysieke draaibare softwareknop. De Surface Studio verschijnt dit najaar voor 2.999 dollar. Het duurste model dat werd getoond kost 4.199 dollar.

Surface Book
Ook onthulde Microsoft een nieuwe versie van zijn Surface Book, een laptop met loskoppelbaar touchscreen en flexibel scharnier. Door dat scharnier kan de laptop totaal dubbelgevouwen worden.

De laptop heeft 'de nieuwste' Intel Core i7-chip, twee keer meer grafische kracht en 30 procent meer batterijduur dan het vorige model. Daarmee komt de totale batterijduur volgens Microsoft uit op 16 uur. Verdere details zijn nog onbekend. Het apparaat is vanaf vandaag te bestellen voor 2.399 dollar, europrijzen zijn nog onbekend.

Windows 10 update
Windows 10 Creators Update - waarin ook het al eerder gelekte nieuwe Paint 3d zit - maakt het mogelijk om nieuwe dingen te creëren in mixed reality en in 3D met Paint 3D en de Remix.com-community. Ook komt er een Beam system-integration voor Xbox One en Windows 10. Hiermee kan gameplay op een interactieve manier uitgezonden en bekeken worden op Xbox Live. Zo kun je ook eigen competities en uitdagingen maken waarmee je de strijd kunt aangaan met vrienden.

Ook voegt de Creators Update nieuwe 3D- en tekenmogelijkheden toe aan Office apps, waaronder 3D-ondersteuning in Word, Excel, Powerpoint en Ink Editor in Word. Met die laatste is het mogelijk om met pen op een intuïtieve manier rechtstreeks wijzigingen te maken in een Word-document. En je kunt een nieuwe ingebouwde digitale liniaal gebruiken om rechte lijnen te trekken en objecten op één lijn te zetten in Office apps.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden