Actie banner

Microsoft ontwikkelt Windows 10 Mobile niet verder

Deel dit artikel

,

Microsoft zegt niet langer te werken aan nieuwe functies en hardware voor Windows 10 Mobile. Daarmee lijkt de ontwikkeling van het mobiele besturingssysteem stil te liggen.

Dat zei Microsoft-topman Joe Belfiore op Twitter. Belfiore is vice-president van de besturingssysteem-tak van de techgigant. Volgens zijn tweet zal Microsoft alleen nog maar bugfixes en beveiligingsupdates voor Windows 10 Mobile beschikbaar stellen.

Microsoft heeft al langere tijd geen grote updates voor het mobiele Windows-platform beschikbaar gesteld, maar tot op heden had de techgigant nooit officieel verteld dat de ontwikkeling hiervan stil lag.

Belfiore zegt dat hij zelf ook geen Windows-smartphone meer gebruikt. De topman is inmiddels overgestapt naar een Android-telefoon.

Het techbedrijf ontsloeg bij een reorganisatie afgelopen jaar honderden mensen, waarbij de smartphonetak significant werd verkleind.

HP, één van de laatste bedrijven die nog Windows-telefoons maakte, zei onlangs de productie van deze telefoons te zullen staken.

Lees ook: Ondersteuning voor Microsoft Office 2007 stopt

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden