Actie banner

Microsoft hoeft data op Ierse server niet over te dragen

Deel dit artikel

,

Een rechter in de Amerikaanse staat New York oordeelt dat Microsoft e-mailgegevens die op een Ierse server staan, terecht niet heeft overgedragen aan de Amerikaanse overheid. Daarmee verwerpt de rechtbank een bevel van een lagere rechtbank.

Volgens de hogere rechtbank zijn Amerikaanse rechtbanken niet bevoegd om te eisen dat Amerikaanse bedrijven gegevens die in het buitenland zijn opgeslagen, geven aan de autoriteiten. De autoriteiten hadden Microsoft om die data gevraagd, omdat ze vermoedden dat het e-mailaccount werd gebruikt bij drugshandel.

Ierse server
Microsoft bewaart over het algemeen e-maildata op een server dicht bij de plek waar de eigenaar was toen hij het account aanmaakte. Ook als een e-mail is verstuurd via een andere server, dan wist het bedrijf het grootste gedeelte van de data op het moment dat die zijn aangekomen op de 'thuisserver'.

Alleen sommige informatie blijft bewaard op een Amerikaanse servers als de 'thuisserver' in het buitenland is. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om data die gebruikt wordt voor testen, de naam en de locatie van waar een e-mail is verstuurd.

Die informatie die ook op de Amerikaanse server stonden, heeft Microsoft in deze zaak wel overgedragen. Die data die alleen op de Ierse server stonden niet.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden