Microsoft gaat gebruik van Edge forceren

Deel dit artikel

,

Microsoft probeert al langer om gebruikers te overtuigen van de kwaliteiten van de Edge-browser. In de volgende herfstupdate zou het bedrijf gebruikers van de Mail-app forceren om alle links te openen in Microsofts eigen Edge-browser.

De voorjaardsupdate onder de noemer Redstone 4 is nog niet eens uitgerold, maar deze plannen die komende herfst hun beslag moeten krijgen, zorgen nu al voor onrust.

Dat is gebleken nadat Microsoft nieuwe features van de opvolger van de Spring Creators Update, codenaam Redstone 5, heeft aangekondigd. Deze grote update gaat onder andere het nieuwe High Efficiency Image File Format (HEIF) ondersteunen, bevat verbeterde privacy-instellingen en maakt het gebruikers makkelijker om externe videokaarten veilig te verwijderen.

Het bedrijf kiest er bewust voor om geen rekening te houden met de standaardbrowser die gebruikers hebben ingesteld. Wie dagelijks bijvoorbeeld Chrome of Firefox gebruikt, zal dus te zien krijgen dat hyperlinks hoe dan ook in Edge openen.

"We testen een verandering waarbij links waarop geklikt wordt vanuit Windows 10 Mail, meteen in Microsoft Edge worden geopend. Edge levert de beste beveiliging en de meest betrouwbare browserervaring op Windows 10 voor al je toestellen", luidt de verklaring.

Bing
Het is niet de eerste keer dat de softwaregigant zijn eigen product zo naar voren schuift, ongeacht de standaardinstelling van gebruikers. Wie bijvoorbeeld de zoekfunctie van Cortana gebruikt om informatie op het internet te vinden, zal misschien al hebben ontdekt dat de assistent altijd kiest voor de Bing-zoekmachine. Als reactie hebben verschillende ontwikkelaars toen Chrome-plug-ins ontwikkeld die Cortana-zoekopdrachten automatisch omleiden naar een zoekactie van Google.

Voorlopig test Microsoft de wijziging in de nieuwe 17623-preview-versie van Windows 10, maar rekening houdend met feedback, wordt de functie mogelijk toegevoegd aan de stabiele versie van Windows 10.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden