Meer DDos-aanvallen in 2018

Deel dit artikel

,

Het aantal DDoS-aanvallen is het afgelopen jaar flink toegenomen. Dat meldt de NOS op basis van cijfers die zij kregen van NBIP, de beheersorganisatie van Nederlandse internetproviders.

Webwinkels hadden het rond de feestdagen zwaar met gerichte aanvallen. Volgens de omroep waren er op sommige dagen er meer dan 2.500 aanvallen, waar dat gemiddeld slechts een handvol is.

Volgens de door NBIP (stichting nationale beheersorganisatie internet providers) aan NOS verstrekte cijfers, is het totale aantal DDoS-aanvallen in 2018 met 15 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

De NBIP heeft voor de providers als bescherming tegen DDoS-aanvallen de Nationale Wasstraat (NaWas) opgezet. NBIP-directeur Octavia de Weerdt stelt tegenover de NOS dat de piek in december laat zien dat het om zeer gerichte DDoS-aanvallen gaat, waarvan de gevolgen enorm hadden kunnen als die webwinkels er niet tegen beschermd waren."

Zonder effectieve verdediging hadden DDoS-aanvallen het Nederlandse bedrijfsleven en de Nederlandse overheid vorig jaar mogelijk meer dan een miljard euro aan gederfde inkomsten gekost. Dat blijkt uit onderzoek van de NBIP en de SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland).

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden