Banner fotowedstrijd scheurkalender

'Lek in Nest-beveiligingscamera's gunstig voor inbrekers'

Deel dit artikel

,

De slimme beveiligingscamera's van Google-zusterbedrijf Nest kunnen worden uitgeschakeld door kwaadwillenden, zoals bijvoorbeeld inbrekers.

Het ernstige lek treft de Nest Cam (Indoor of Outdoor), Dropcam en Dropcam Pro, zo ontdekte de Amerikaanse beveiligingsonderzoeker Jason Doyle. Via Bluetooth kan een aanvaller ervoor zorgen dat de camera vastloopt en opnieuw opstart.

Het is ook mogelijk om ervoor te zorgen dat de camera zijn internetverbinding verliest. Dan stopt het apparaat met het opnemen van beelden, omdat deze niet meer in de cloud kunnen worden opgeslagen.

Om het lek te misbruiken moet een aanvaller via Bluetooth verbinding kunnen maken met de camera. Dat betekent doorgaans dat hij op een afstand van minder dan tien meter van het apparaat moet staan.

Doyle zegt het lek al in oktober te hebben gemeld bij Nest, maar sindsdien niets meer te hebben gehoord over een oplossing. Daarom heeft hij het probleem, dat nog altijd bestaat, nu openbaar gemaakt.

Eigenaren van de getroffen camera's kunnen Bluetooth niet uitschakelen om zichzelf te beveiligen. The Register meldt op basis van een anonieme bron dat 'binnenkort' een software-update verschijnt die het probleem verhelpt.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden