iOS 12 geeft meer controle over appgebruik

Deel dit artikel

,

Apple heeft maandag de software-update iOS 12 beschikbaar gemaakt voor iPhones en iPads. Met de update krijgen gebruikers meer inzicht in hun iOS-gebruik. Ook moet de update stabieler zijn dan iOS 11.

De nieuwe versie van Apples mobiele besturingssysteem is via de instellingenapp van iPhones en iPads te installeren. Gebruikers gaan dan naar 'algemeen' en kiezen voor 'software-update'.

Apparaten die overweg konden met iOS 11, zijn ook geschikt voor iOS 12. Doorgaans vallen de oudste modellen buiten de boot als er een nieuwe update wordt uitgebracht, maar dit keer is dat anders. De software-update is beschikbaar voor iPhones 5S en nieuwer en voor de iPad mini 2 en nieuwer.

Tijdslimieten
Met iOS 12 krijgen gebruikers inzicht in hun appgebruik. De optie 'schermtijd' meet welke apps de gebruiker hoe lang gebruikt en toont dit in een overzicht. Het is daarnaast mogelijk om tijdslimieten in te stellen voor apps die te veel afleiden.

In iOS 12 worden notificaties gebundeld. Meldingen per app worden op het notificatiescherm in groepen samengevoegd, wat het overzichtelijker moet maken.

Siri
Ook spraakassistent Siri heeft nieuwe functies. Met Siri Shortcuts is het mogelijk om zelf opdrachten samen te stellen. Dat gaat via een speciale app, waarmee diensten en apps aan zelfbedachte commando's gekoppeld worden.

Naast iOS 12 heeft Apple ook updates uitgebracht voor het besturingssysteem op de Apple TV (tvOS 12) en de Apple Watch (watchOS 5).

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden