Instagram bereikt mijlpaal en lanceert videoplatform

Deel dit artikel

,

Het populaire Instagram heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met maandelijks 1 miljard gebruikers. Gebruikmakend van dat momentum start Instagram met IGTV, een nieuw videoplatform.

Op Instagram kunnen gebruikers foto's en zeer korte video's posten. Instagram, waar dagelijks inmiddels 500 miljoen mensen hun beeldmateriaal delen, groeit veel sneller dan bijvoorbeeld Facebook en Snapchat. IGTV is het nieuwe videoplatform van de dienst, waarop gebruikers video's met een lengte tot 1 uur kunnen uploaden. Daarmee wordt IGTV een concurrent van YouTube. Op Instagram zelf, onderdeel van Facebook, is de maximale lengte voor video's 1 minuut.

IGTV is bedoeld voor niet-professionele filmmakers, zegt Instagram op de persconferentie hierover. Volgens Instagram is deze nieuwe dienst specifiek ontworpen voor smartphones. De filmpjes zijn beeldvullend in een staand scherm en spelen direct af als je de app opent. Navigeren door video's en kanalen werkt met veegbewegingen. Je kunt de video's niet alleen in de IGTVapp bekijken, maar ook binnen je Instagram-omgeving.De nieuwe dienst wordt de komende weken wereldwijd beschikbaar voor Android en iOS.