IBM zet Watson in bij jacht op hackers

Deel dit artikel

,

IBM gaat zijn kunstmatige intelligentie, ook wel bekend als Watson, inzetten om de jacht op hackers effectiever te maken. Het technologiebedrijf werkt hiervoor vanaf de herfst samen met acht universiteiten die het systeem data en onderzoek zullen 'voeden'.

De komende maanden zal Watson 15.000 documenten over cybersecurity tot zich nemen, inclusief video's en blogs over dat onderwerp. Tijdens het begin zullen studenten van de universiteiten nog voorzien van commentaar, zodat het beter te begrijpen is voor het systeem.

Uiteindelijk moet het systeem van IBM geheel zelfstandig alle verwerkte kennis kunnen gebruiken bij het onderzoek naar malware en hackers.

IBM hoopt Watson zo te kunnen gebruiken om de zoektocht naar hackers efficiënter te maken. Momenteel gaat er nog veel tijd en energie verloren aan het nazoeken van valse meldingen.

"Beveiligingsonderzoekers worden nu overweldigd door een vloed aan meldingen over dreigingen", aldus Caleb Barlow van IBM tegen de Wasington Post. "Ze kunnen alle data die op hun afkomt niet aan."

Watson werd eerder al ingezet diabetes te bestrijden en kwam ook al in actie in het Amerikaanse tv-spel Jeopardy! waar bij een gegeven antwoord de juiste vraag moet worden gezocht. De supercomputer versloeg de beste spelers en won het spel.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden