Actie banner

Huawei toont eind februari opvouwbare telefoon met 5G

Deel dit artikel

,

Huawei is naar verluidt van plan om zijn eerste opvouwbare smartphone tijdens het jaarlijkse Mobile World Congress eind februari in Barcelona te presenteren. De telefoon beschikt bovendien over 5G-technologie.

Dat meldt het Koreaanse nieuwsagentschap ETNews. De telefoonproducent heeft al een besloten demonstratie van het nieuwe toestel gegeven aan Zuid-Koreaanse telecomaanbieders. Het nieuwe toestel zal niet alleen het eerste opvouwbare toestel van Huawei zijn, maar ook de eerste smartphone met 5G-ondersteuning. In Nederland is het nog wachten op de snellere 5G-netwerken.

8 inch
In uitgevouwen toestand zal het nieuwe Huawei-toestel een scherm hebben van 8 inch, opgevouwen is het scherm aan de buitenkant 5 inch. Het scherm wordt geleverd door het Chinese BOE.

Met de lancering tijdens het Mobile World Congress, van 25 tot en met 28 februari, zou Huawei zijn opvouwbare smartphone net iets eerder presenteren dan Samsung. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zal Samsung de 'Galaxy F' (waarbij de F staat voor Foldable) in maart introduceren. In februari presenteert de fabrikant waarschijnlijk al de Galaxy S10.

Overigens zal het vermoedelijk nog wel even duren voordat we het opvouwbare Huawei-toestel daadwerkelijk kunnen aanschaffen. Mogelijk begint de Europese verkoop van de smartphone in de tweede helft van 2019.

Behalve Samsung en Huawei werken ook LG, Xiaomi en Lenovo aan opvouwbare smartphones. De Chinese fabrikant Royole presenteerde onlangs al zo'n toestel. De FlexiPai van Royole kost omgerekend 1300 dollar, maar is voorlopig nog alleen in China te koop.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden