Huawei: "iPhone 12 is de beste smartphone ter wereld"

Deel dit artikel

,

Ren Zhengfei prijst de iPhone 12 de hemel in. En niet zonder reden: volgens de Huawei-directeur laat die telefoon als beste zien waar het Huawei 5G-netwerk allemaal toe in staat is. Het Chinese bedrijf hoopt op een nieuwe koers in de VS.

“High-end consumenten in Europa zijn dol op Apple”, zegt Huawei-baas en -oprichter Ren Zhengfei. “En omdat Huawei zelf op dit moment geen topsmartphones maakt, zijn we alleen maar blij dat die iPhones aantonen hoe goed Huawei’s 5G-technologie is.”

rezhengfei l 2020 kleinHoop op een telefoontje
Zhengfei sprak gisteren voor het eerst sinds een jaar met internationale media, zo meldt zakenwebsite CNBC. Tijdens de opening van een nieuw onderzoekscentrum in de Chinese stad Taiyuan riep de Huawei-directeur op tot herstel van de betrekkingen met de VS. Zhengfei zei dat hij graag in contact zou komen met president Biden en dat hij hoopt op een “open houding” van de nieuwe Amerikaanse regering. “Ik zou dolgraag telefoontje van hem krijgen en praten over samen ontwikkelen en gezamenlijke successen.”

Huawei staat sinds 2019 op de zwarte lijst van bedrijven waar Amerikanen geen zaken meer mogen doen. Deels vanwege de Amerikaanse handelsoorlog met China en deels omdat het merk wordt beschuldigd van al te innige banden met Chinese inlichtingendiensten. Om die laatste reden wordt Huawei op meerdere continenten geweerd uit gevoelige onderdelen van het 5G-netwerk.

Nooit verkopen
Ook de smartphone-divisie van Huawei heeft veel last van de Amerikaanse boycot. Zo heeft het Huawei geen toegang tot het Android-besturingssysteem en heeft het zijn dochterbedrijf Honor vanwege productieproblemen van de hand moeten doen. Maar Huawei zelf zal altijd telefoons blijven maken, zei Ren Zhengfei gisteren. “Wij zullen onze consumentenproducten, waaronder smartphones, nooit verkopen.”

Volgens Zhengfei lijden ook Amerikaanse bedrijven onder de boycot. Hij doelt daarmee bijvoorbeeld op chipfabrikant Qualcomm, dat zijn export vorig jaar zag kelderen. “Wij zouden graag weer grote hoeveelheden Amerikaanse onderdelen, apparatuur en grondstoffen inkopen, zodat iedereen kan meeprofiteren van de Chinese groei.” Een win-winsituatie, zegt de Huawei-baas, en hij denkt dat de nieuwe Amerikaanse president daar wel open voor staat.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden