HTC gaat blockchain-smartphone aanbieden

Deel dit artikel

,

HTC heeft een smartphone voorgesteld die als centrum moet dienen voor alle activiteiten die met blockchain te maken hebben, onder meer het versturen van cryptomunten.

Exodus heet de nieuwe telefoon van HTC die blockchain-toepassingen ondersteunt. Het toestel krijgt een universele portefeuille en zal cryptomunten zoals bitcoin en ethereum ondersteunen. De bedoeling is dat gebruikers van de telefoon cryptotransacties kunnen uitvoeren naar elkaars digitale portefeuille.

HTC maakte het nieuws over de telefoon bekend op de New York City Blockchain Conference, aldus techsite The Next Web. De telefoon is ook beodled om gedecentraliseerde applicaties te draaien die werken via blockchain.

Aan het hoofd van het project staat Phil Chen die eerder projectleider was van de Vive VR-headset. "We stellen een telefoon voor waarbij je als gebruiker zelf de sleutels in handen hebt tot je data en persoonsgegevens. Je telefoon vorm het centrum van die gegevens", aldus Chen.

Voorlopig is HTC nog in onderhandeling met verschillende ontwikkelaars van blockchain-applicaties en -protocollen. "We willen graag het volledige blockchain-ecosysteem ondersteunen. De komende maanden zullen we nog een reeks belangrijke partners voorstellen", zegt Chen.

HTC is niet het enige bedrijf dat een telefoon wil maken die in het bijzonder op blockchain-technologie en cryptomunten gefocust is. Afgelopen september stelde het bedrijf Sirin's Lab de eerste blockchain-smartphone voor. Het toestel kreeg een prijskaartje van 1.000 dollar.

De telefoon van HTC zal uiterarad met cryptomunten kunnen worden gekocht, maar er is voorlopig nog geen prijs bekend gemaakt. Ook is nog niet duidelijk wanneer we het toestel mogen verwachten.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden