Help! HCC-nieuwsbrieven verdwijnen in de map spam/ongewenste mail

Deel dit artikel

,

Je hebt je geabonneerd op een HCC-nieuwsbrief van je regio en je merkt ineens op dat je deze niet meer in je postvak ziet verschijnen. Vervolgens kijk je in je map voor ongewenste mail (oftewel spam-map) en daar zie je de nieuwsbrief wel in staan. Hoe is dit mogelijk en wat kun je eraan doen om ervoor te zorgen dat deze de volgende keer wel direct in je Postvak In verschijnt?

Doordat je heden steeds meer met phishing-mail wordt geconfronteerd of andere ongewenste mail, hebben veel mailproviders hun spamfilter scherper afgesteld.

Een aantal zaken waar bijvoorbeeld op wordt gelet en als spam wordt gezien:

  • Het gebruik van alleen hoofdletters in het onderwerp
  • Het hergebruik van teksten
  • Het gebruik van een algemeen adres in het “aan” veld in plaats van het adres van de ontvanger
  • Het gebruik van een afzender e-mailadres of domein wat door meerdere ontvangers als ongewenst is gemarkeerd waardoor je afzender e-mailadres op een zwarte lijst is gekomen
  • Het gebruik van URL-verkorters

Wat kun je er als ontvanger aan doen?
Het afzender e-mailadres van bijvoorbeeld een HCC-nieuwsbrief als “veilig/gewenst” markeren. In het voorbeeld hieronder gebruiken we het programma Outlook. Open je mailprogramma en ga naar de map 'Ongewenste mail'.

Afbeelding1


Klik het bericht open dat je de afzender als “veilig/gewenst” wilt markeren. Klik vervolgens op “Geen ongewenste e-mail”.

Afbeelding2


Een andere manier is om bij de online versie van Outlook (door in te loggen op outlook.live.com) het afzender e-mailadres aan de lijst met veilige afzenders toe te voegen. Om dit te doen ga je naar het tandwieltje (rechts bovenin de pagina, nadat je bent ingelogd) en vervolgens klik je op Alle Outlook instellingen weergeven (rechts onderin de pagina).

Afbeelding3


Tot slot naar Ongewenste mail > Veilige afzenders en domeinen en klik je op +Toevoegen.

Afbeelding4

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden