Handige tips voor langer smartphone- en tabletgebruik

Deel dit artikel

,

Ook vandaag weer handige tips hoe je langer en efficiënter met je smartphone en tablet doet; ditmaal bespreken we de spaarstand en de energiebesparingsmodus.

TIP 4: SPAARSTAND

Android bevat een slimme spaarstand waarmee je de accu ontlast. Ga naar Apps, Instellingen, Spaarstand om deze functie te activeren. Via Spaarstand starten schakel je de functie eventueel automatisch in wanneer de batterij bijna leeg is. Uiteraard staat het je ook vrij om direct de spaarstand toe te passen. De processor van het toestel werkt nu minder hard, zodat het mobiele apparaat minder energie nodig heeft. Verder werken apps gegevens op de achtergrond niet meer bij en is de trilfunctie beperkt. Wil je dat de accu nog langer meegaat? Activeer dan de functie Extra energiebesparende stand en tik op Aanzetten. Het Android-menu krijgt dan een sobere lay-out die louter bestaat uit grijstinten en er is maar een beperkt aantal apps beschikbaar.TIP 5: ENERGIEBESPARINGSMODUS

IOS heeft zijn eigen spaarstand, al heb je hiervoor wel iOS-versie 9 of hoger nodig. Zodra je deze zogeheten energiebesparingsmodus activeert, ververst je iPhone of iPad geen apps meer in de achtergrond. Bovendien haalt het toestel niet meer automatisch e-mails op en zijn er minder visuele effecten aanwezig. Verder is de processor iets langzamer vanwege het gebruik van een lagere kloksnelheid. Open het instellingenmenu en tik het onderdeel Batterij aan. Activeer de schakelaar achter Energiebesparingsmodus en neem de bijbehorende uitleg even door. Merk op dat het batterij-pictogram rechtsboven nu een gele kleur krijgt.