Grote banken testten bitcointechnologie

Deel dit artikel

,

Een samenwerkingsverband van ruim veertig grote banken, waaronder ook ING, heeft een grote test afgerond met de technologie achter de Bitcoin, blockchain.

De banken zijn verenigd in het samenwerkingsverband R3, waar in totaal 42 banken bij zijn aangesloten. Aan de test deden veertig van die banken mee, onder meer HSBC and Citi, meldt Forbes.

De banken hebben in een testperiode vijf verschillende blockchains gebruikt om een financiëel product uit te geven, te verhandelen en terug te kopen. Voor de test werd onder meer samengewerkt met Intel en IBM. Volgens R3 is het de grootste test met de blockchaintechnologie in combinatie met echte producten uit de financiële markt.

"Deze technologieën vertegenwoordigen een nieuw gebied voor innovatie en zullen de manier waarop financiële dienstverleners opereren drastisch veranderen", aldus R3-directeur David Rutter.

Fraude
Banken onderzoeken al langer hoe ze blockchain kunnen inzetten. Voor bitcoins werkt de blockchain als een decentrale administratie, waar alle transacties die ooit met de munt zijn gedaan in staan.

Deze administratie staat niet op één plek opgeslagen en fraude is onmogelijk, omdat aanpassingen in de blockchain door een groot deel van het bitcoin-netwerk moeten worden goedgekeurd.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden