Banner fotowedstrijd scheurkalender

Grootste telecombeurs ter wereld geannuleerd

Deel dit artikel

,

 De grootste telecombeurs ter wereld, het Mobile World Congress in Barcelona, is geannuleerd door de organisatoren. De aanleiding is de dreiging van het coronavirus dat het organiseren onmogelijk maakt.

Het World Mobile Congress (MWC) zou van 24 t/m 27 februari worden gehouden. John Hoffman, de topman van MWC zegt nu in een verklaring dat de beurs de veiligheid van gasten en bedrijven niet kan garanderen vanwege het coronavirus. Daarnaast bemoeilijkt het virus het reizen naar Barcelona, waar de beurs zou plaatsvinden.

Angst
De beurs had al een dozijn afzeggingen te verduren, waaronder Nokia, Orange, Sony, Ericsson en Nvidia. Zij noemden de vrees voor het coronavirus als reden om niet te komen. De angst voor besmetting was vooral groot omdat veel bedrijven die naar het MWC komen, gevestigd zijn in China en gevreesd werd dat deze werknemers het virus zouden meenemen.

Op het jaarlijkse MWC komen normaal gesproken zo’n 1.200 telecombedrijven af, die hier partnerschappen aangaan, deals maken en hun nieuwe producten laten zien aan het publiek. Het evenement vindt meestal plaats in Barcelona en is van groot belang voorde lokale economie. Er zijn circa 14.100 banen mee gemoeid.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden