Gorilla Glass 6 is sterker en duurzamer

Deel dit artikel

,

Veel hedendaagse smartphones maken gebruiken van Gorilla Glass, een duurzaam glas ontwikkeld door Corning. Inmiddels is versie 6 gelanceerd, die tweemaal zo duurzaam is als de vorige versie.

Gorilla Glass 6 is een verbetering van Gorilla Glass 5 op verschillende vlakken. Zo is het glas bestand tegen vallen van grotere hoogte, maar belangrijker, kan het glas ook meer vallen verduren.

Corning verwijst naar een studie die uitwijst dat smartphonebezitters gemiddeld 7 keer per jaar hun smartphone laten vallen vanaf een hoogte van 1 meter of lager. Uit tests met Gorilla Glass 6 bleek dat het glas gemiddeld 15 vallen vanaf 1 meter hoogte kon verdragen voordat het stuk gaat. Glas van concurrerende merken zou volgens Corning zelfs de eerste val niet overleefd hebben.

Gorilla Glass is momenteel te vinden op meer dan 6 miljard apparaten van meer dan 45 grote merken. De nieuwste versie wordt momenteel getest door verschillende klanten en zal naar verwachting in de komende maanden effectief de markt bereiken.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden