Google zegt voorlopig geen software voor gezichtsherkenning te verkopen

Deel dit artikel

,

Googles gezichts­herkennings­software zal voorlopig nog niet toegepast worden. Dat werd duidelijk toen de techreus een tipje van de sluiter oplichtte over een aantal AI-projecten die het bedrijf heeft lopen in Azië.

Dat schrijft Smartbiz.be. Desondanks laat Google weten de technologie achter gezichtsherkenning erg nuttig te vinden, zeker in situaties als bij het zoeken naar vermiste personen.

“Zoals vele technologieën die verschillende gebruikstoepassingen hebben, moet ook gezichtsherkenning goed opgevolgd worden om ervoor te zorgen dat die op dezelfde golflengte zit als onze principes en waarden”, aldus Google. “We werken samen met verschillende organisaties om alle obstakels te identificeren die zich bij gezichtsherkenning zouden kunnen voordoen.”

In tegenstelling tot sommige andere bedrijven, heeft Google Cloud ervoor gekozen om geen algemene API’s voor gezichtsherkenning aan te bieden voordat er goed is nagedacht over bepaalde technologie- en beleidsvraagstukken, meldt de Belgische website.

Gezichtsherkenning is een controversiële technologie, en verschillende bedrijven kregen al af te rekenen met verzet omwille van de partijen aan wie ze de software hebben verkocht. Zo kwam Amazon eerder al onder vuur te liggen omdat het zijn gezichtsherkenningssoftware Rekognition had verkocht aan de Amerikaanse politie en de immigratiedienst.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden