'Google werkt aan eigen Android Wear-horloges'

Deel dit artikel

,

Google werkt naar verluidt aan twee Android Wear-horloges, beide met een rond scherm. De horloges zouden enige tijd na de nieuwe Nexus-toestellen moeten uitkomen en beide draaien op Android Wear 2.0.

De kleinste van de twee heeft als codenaam Swordfish en heeft een diameter van 42mm, bij een dikte van 10,6mm, meldt Android Police. Hij zou lijken op de Pebble Time Round met een dikkere behuizing, minder bezels rond het scherm en meer rondingen in de behuizing. Het horloge heeft een knop, een kroon aan de rechterkant.

De grootste heet Angelfish en heeft een diameter van 43,5mm en een dikte van meer dan 14mm. Het is de meer complete van de twee met ondersteuning voor 4g, gps en een ingebouwde hartslagmeter. De Angelfish heeft bovendien drie knoppen aan de zijkant zitten, waaronder een kroon. Het is onbekend waarvoor Google de twee extra knoppen gebruikt.

De horloges hebben ondersteuning voor Google Assistent, de aanvulling op Google Now die de zoekgigant op zijn ontwikkelaarsconferentie I/O aankondigde. Wat die integratie inhoudt, is onbekend. De watchfaces voor de twee Google-horloges, die mogelijk in de Nexus-lijn zullen vallen, moeten bovendien extra functies bieden als snelle toegang tot notificaties en muziekcontrols. Android Police zegt niets over eventuele prijzen voor de horloges.

Android Police zegt de informatie te hebben gehoord van meerdere bronnen. De site heeft een goed track record op het gebied van Google-geruchten en heeft afgelopen jaren vaak als eerste informatie over onaangekondigde Google-producten en -diensten naar buiten gebracht.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden