Banner fotowedstrijd scheurkalender

Google nept zichzelf met 1 aprilgrap in Gmail

Deel dit artikel

,

Google heeft een van zijn traditionele 1 aprilgrappen vrijdag teruggetrokken, nadat Gmail-gebruikers klaagden over de functie.

Het bedrijf introduceerde als grap de functie 'Mic Drop'. Een nieuwe knop in Gmail maakte het mogelijk om een e-mailconversatie af te sluiten met een gifje van een Minion die een microfoon liet vallen.

Googles 1 april-grap
Na gebruik van de Mic Drop-knop kwamen nieuwe e-mails in dezelfde conversatie niet meer in de inbox van de gebruiker terecht. Al snel leidde dit tot woeste reacties van gebruikers, onder meer op het productforum van Google.

Eén gebruiker schreef dat hij de Mic Drop-knop per ongeluk had gebruikt in een e-mail naar zijn baas, en daarom zijn baan zou verliezen. "Ik werd net wakker met een heel boze voicemail van haar, en zo ontdekte ik deze 'hilarische' grap."

Ook andere gebruikers zeiden de knop, die op de plek van de knop 'verzenden en archiveren' verscheen, per ongeluk in professionele e-mails te hebben gebruikt.

Hoofdpijn
"Het lijkt erop dat we onszelf dit jaar voor de gek hebben gehouden", schrijft een woordvoerder van Google in een verklaring aan NU.nl, vergezeld van een emoji die sip kijkt. "Door een bug zorgde de Mic Drop-functie per ongeluk voor meer hoofdpijn dan gelach. Dat spijt ons zeer."

De functie is inmiddels uitgeschakeld. Mensen die de knop nog zien, moeten hun pagina verversen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden