'Google maakt één afdeling voor hardwareprojecten'

Deel dit artikel

,

Google brengt naar verluidt al zijn verschillende hardwareprojecten zoals Nexus, Chromebooks en Glass, onder bij een enkele divisie. In zijn visie op de toekomst van Google, heeft ceo Sundar Pichai gezegd dat onder andere kunstmatige intelligentie een grote rol speelt.

Volgens Re/code komt de leiding over de nieuwe hardwaredivisie bij Rick Osterloh te liggen. Hij was voorheen president bij Motorola, maar vertrok vorig jaar bij Lenovo's mobieltjestak. Osterloh gaat onder andere de Nexus-projecten overzien. Daarnaast valt Chromecast, de draadloze router OnHub, consumentenhardware zoals Chromebooks en de Pixel-C en de ontwikkeling van Glass annex Project Aura onder het bedrijfsonderdeel.

Verder gaan de medewerkers van ATAP, het experimentele lab van hardwareproducten, zoals Project Ara, rapporteren aan Osterloh. Bovendien is er een onderdeel genaamd 'The Living Room' dat smarthomeproducten omvat. Het samenvoegen van alle hardwareonderdelen moet onder andere de communicatie met de verschillende partners en onderdelenfabrikanten makkelijker maken.

Donderdag maakte Sundar Pichai, de ceo van Google zijn visie voor het bedrijf bekend. Die moet volgens hem vooral draaien om knowledge & assistance, kunstmatige intelligentie en machinaal leren, content zoals Play en YouTube en platformen zoals Android en virtual reality. Daarnaast noemde hij enterprise en 'de cloud' als belangrijk voor de toekomst van het bedrijf en benadrukte hij het streven dat de technologie van Google voor iedereen beschikbaar moet zijn.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden