Google heeft Fitbit gekocht

Deel dit artikel

,

Google heeft Fitbit overgenomen voor 1,88 miljard euro. Hiermee kunnen ze beter concurreren met de smartwatches van Apple en Samsung.

Google heeft lange tijd een gebrek aan goede wearables gehad die kunnen concurreren met andere wearable-makers. De producten die Google zelf heeft gemaakt lopen steevast achter in vergelijking met de concurrentie. Met de overname van Fitbit hoopt Google een sterkere positie in de markt te krijgen.

Het besturingssysteem achter de oude wearables van Google, Wear OS, heeft al tijden een upgrade nodig. Tot nu toe werkte het besturingssysteem op verouderde chips. Maar met de technologie achter Fitbit heeft Google de kans om Wear OS te verbeteren.

De deal is voorlopig nog niet rond. De Amerikaanse overheid moet de deal nog goedkeuren voordat Fitbit kan worden overgenomen door Google. Met het oog op sterkere concurrentie tussen de bedrijven achter wearables hoopt Google dat privacy-advocaten niet te veel problemen zullen veroorzaken en dat de overheid de deal door zal laten gaan.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden