Banner fotowedstrijd scheurkalender

Google gaat veel slims de wereld in slingeren

Deel dit artikel

,


Google zal volgens ingewijden tijdens zijn telefoonevenement op 4 oktober onder meer de prijzen van zijn slimme Home-speaker, een vernieuwde Chromecast en een slimme router onthullen.


Slimme speaker Google Home, met ingebouwde spraakassistent, zou 129 dollar gaan kosten. Dat zeggen ingewijden tegen Android Police. Daarmee is Google Home 50 dollar goedkoper dan zijn grootste concurrent, de Amazon Echo. Dat apparaat is in Nederland niet beschikbaar, onduidelijk is of de Google Home hier wel direct verkrijgbaar is. In eerste instantie spreekt het apparaat van Google geen Nederlands.

Chromecast Ultra
Google zou tijdens dit evenement op 4 oktober ook de Chromecast Ultra onthullen. Het apparaat zou in tegenstelling tot het huidige model geschikt zijn voor 4K-video, en daardoor de hogere prijs van 69 dollar hebben. De huidige Chromecast kost 39 euro, maar kan video in maximaal 1080p tonen.

Eerder ging al het gerucht dat Google ook zou werken aan een slimme router, Google Wifi. Dat apparaat zou 130 dollar kosten, onbekend is nog welke functies de router onderscheidend maken.

Google Wifi
Google Wifi heeft naar verluidt een groter bereik dan andere routers die op dit moment op de markt zijn. Vermoedelijk kan het apparaat ook worden gekoppeld aan andere Google Wifi-routers, zodat ze samen een groot netwerk vormen.

Tijdens het Google-evenement op 4 oktober worden daarnaast twee nieuwe smartphones verwacht. Volgens geruchten gaat het niet om Nexus-telefoons, maar een nieuwe lijn onder de naam 'Pixel'.

Andromeda
Er gaan al langere tijd geruchten over een samengevoegde versie van het mobiele besturingssysteem Android en het laptopsysteem Chrome OS. Volgens Android Police wordt hiervoor binnen Google de naam 'Andromeda' gebruikt.

Met het combinatiesysteem zou Google zich onder meer kunnen richten op hybride laptops, die ook als tablet kunnen worden gebruikt. In die markt is het Microsoft-besturingssysteem Windows nu heer en meester.

Volgens 9to5Google zijn in de broncode van de nieuwste Android-versie aanwijzingen te vinden die erop duiden dat Andromeda inderdaad bestaat. Uit de code zou blijken dat alleen vrij krachtige apparaten Andromeda kunnen draaien, terwijl Android ook op zwakkere hardware werkt.


'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden