Actie banner

'Google gaat Android-apps op Chrome OS laten draaien'

Deel dit artikel

,

Google heeft Chrome OS van een enigszins verstopte optie voorzien om Android-apps op Chromebooks te draaien. De functionaliteit werkt nog niet maar gebruikers vonden een dialoogvenster met de melding dat de Play Store naar Chrome OS komt.

Dat dialoogvenster spreekt van de 'keuze tussen miljoenen apps en games van de Play Store die geïnstalleerd en gebruikt kunnen worden op je Chromebook'. De notificatie werd gevonden nadat Reddit-gebruikers een optie bij instellingen van de ontwikkelaarsversie van Chrome OS vonden met de tekst "Enable Android apps to run on your Chromebook".

Het onderdeel 'Android Apps' verscheen echter maar een seconde, om daarna weer te verdwijnen. In de broncode werden daarna verdere aanwijzingen gevonden. Google heeft de integratie van de Play Store met Chrome OS nog niet aangekondigd, maar 18 mei start Google I/O, de ontwikkelaarsconferentie van Google, waar het bedrijf traditiegetrouw aankondigingen over Android en Chrome OS doet.

Feitelijk kondigde Google de komst van Android-apps naar Chrome OS al in 2014 aan. Het was echter al geruime tijd stil rond het project voor de App Runtime for Chrome, of ARC, en slechts enkele apps vonden hun weg naar de Chrome Web Store. De komst van de Play Store naar Chrome OS kan dat besturingssysteem aantrekkelijker maken en bijvoorbeeld een impuls betekenen voor Chromebooks met touchscreens.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden