Geslaagde SummerTechDay

Deel dit artikel

,

De door HCC georganiseerde Zwitsal SummerTechDay was een groot succes. Ondanks de hoge temperaturen op 13 augustus vonden veel kinderen en hun ouders de weg naar dit leuke en leerzame event in het NewTechPark in Apeldoorn.

Het was alweer de tweede editie van dit event, waaraan vele vrijwilligers van HCC!3d, HCC!robotica, HCC!fotovideo, HCC!programmeren, HCC!drones en HCC!apeldoorn hun medewerking verleenden. Veel ouders met kinderen kwamen naar de koele fabriekshal voor een leuke kennismaking met techniek. Onder begeleiding kon je in een kooi leren hoe je een drone bestuurt, waande je met een VR-bril in een heel andere wereld en leerde je hoe je met Scratch allerlei leuke dingen kunt programmeren. Ook de ‘knutselruimte’ was populair: hier kon je o.a. notebooks uit elkaar halen en juist ook veel maken en in elkaar zetten. Tevens kon je hier met een tablet een bal besturen die obstakels moest vermijden. Op andere plekken stonden 3D-printers waarover je van alles kon leren en kon je zelfs een full-bodyscan van jezelf laten maken.

Kortom, voor jong en oud was het een gezellige, leerzame en leuke dag. Voor een sfeerimpressie kun je een kijkje nemen op ons YouTube-kanaal (met dank aan Bertus Video voor de productie).

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden