Banner fotowedstrijd scheurkalender

Geld overmaken via qr-code kan met ING app

Deel dit artikel

,

ING heeft een functie toegevoegd aan zijn bankieren-app waarmee gebruikers geld kunnen betalen of ontvangen met behulp van een qr-code.

Momenteel werkt het alleen binnen de app van ING, maar in theorie zouden andere banken ook ondersteuning toe kunnen voegen.

 Betalingen via qr-code zijn in feite niets anders dan overboekingen van de ene naar de andere rekening, maar dan zonder dat het nodig is om een iban-nummer in te vullen. De partij die geld wil ontvangen maakt een betaalverzoek aan in de app en vult daarbij een bedrag in. Er verschijnt een qr-code door het scherm en als de betalende partij deze code scant met de ING-app, dan wordt na het invullen van de mobiele pincode het geld overgemaakt.

ING zegt dat de nieuwe functie gebruikt kan worden door particulieren, die bijvoorbeeld na een etentje met een groep de rekening willen delen. De bank ziet ook toepassingen voor ondernemers, zoals glazenwassers of een kapper aan huis. Zij kunnen klanten ter plekke een betaling laten doen.

Volgens ING is de gebruikte qr-code sepa-compatibel en kunnen daardoor ook andere banken hun apps geschikt maken om de qr-codes uit te lezen.