Flitsmeister introduceert pechhulp-on-demand

Deel dit artikel

,

De app Flitsmeister heeft een nieuwe functie geïntroduceerd. Met de pechhulp on-demand functie kunnen gebruikers meteen hulp inroepen als hun auto het begeeft. Zo hoef je geen abonnement af te sluiten en betaal je alleen als je pech hebt.

Flitsmeister staat tot nu toe vooral bekend als de app die je voor flitsers en andere snelheidscontroles waarschuwt. Volgens Flitsmeister zouden er 1,1 miljoen automobilisten gebruik maken van de app. Voor de nieuwe functie wordt samengewerkt met Allsecur, dat al langer pechhulp op aanvraag aanbiedt.
Als je de nieuwste versie van de Flitsmeister-app hebt geïnstalleerd, vind je de pechhulp in het navigatiemenu. Open de app en tik op het blauwe knopje rechtsonder (met het loepje), waarna de optie ‘Laat pechhulp komen’ in beeld verschijnt. De functie werkt in heel Europa.

Keuze: abonnement of on-demand
Pechhulp on demand breekt enigszins met het huidige verzekeringssysteem. Daarin verzeker je je voor een vast bedrag tegen pech. Bij de ANWB betaal je bijvoorbeeld 57 euro voor een instappakket. Vervolgens betaal je bij pech alleen de onderdelen die de wegenwacht moet vervangen, verder is de hulp gratis.
Pechhulp on demand is flexibeler. In plaats van een jaarlijks bedrag, betaal je alleen als je ook pech krijgt. Je betaalt met de nieuwe functie van de Flitsmeister-app 65 euro voor het opladen van een lege accu, 90 euro voor een kleine reparatie of 120 euro als je auto op transport moet.

Of het loont om pechhulp-on-demand of een abonnement te nemen, hangt dus vooral van jouw persoonlijke ervaringen af. Ben jij iemand die zelden of nooit langs de weg stil komt te staan, dan is de functie van Flitsmeister/Allsecur de betere keuze. Sta jij meerdere keren per jaar met panne, dan blijft een abonnement de beste keuze. En verder spelen natuurlijk ook de snelheid en de kwaliteit van de pechhulp een rol bij de keuze.

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden