Actie banner

Drie nieuwe iPhones en grotere Apple Watch

Deel dit artikel

,

Het is je vast niet ontgaan dat woensdagavond een Apple-evenement plaatsvond. Daar is weer het één en ander aangekondigd en we bespreken de nieuwe onthullingen met je in dit overzicht.

iPhone XS en iPhone XS Max
Er werden vooraf heel veel aankondigingen van Apple verwacht, maar uiteindelijk viel het toch een beetje tegen. Het event stond vooral in het teken van de iPhone XS en iPhone XS Max. De directe opvolger van de iPhone X heeft opnieuw een 5,8 inch-scherm dat bijna de volledige voorkant vult. Het oled-display gaat van rand tot rand en heeft alleen bovenin een inkeping (of 'notch’) voor de Face ID-sensor.

De iPhone XS brengt weinig spannende nieuwe features met zich mee, maar verbetert de basis die met de X is gelegd. Nieuw is de A12 Bionic-chip, die de prestaties van de XS naar een nieuw niveau moet tillen. De iPhone XS is niet alleen krachtiger dan zijn voorganger, maar ook energiezuiniger. Daarnaast beschikt de nieuwe iPhone over een snellere Face ID-sensor en Smart HDR om mooiere foto's te maken. Ook krijgen de XS-modellen een elektronische simkaart, vooralsnog alleen op dualsim-toestellen (die twee telefoonnummers tegelijk ondersteunen), maar wanneer dit in ons land beschikbaar komt is niet bekend

Apple lanceert ook de iPhone XS Max, de iPhone met het grootste scherm tot nu toe: 6,5 inch. Het toestel is wel een stukje duurder dan zijn kleinere broer: de adviesprijs voor het 64GB-model bedraagt € 1259,-. De reguliere iPhone XS kost vanaf € 1159,-.

De iPhone XS en XS Max zijn vanaf donderdag (14 september) te bestellen en liggen op 21 september in de winkels.

iphone xr geeliPhone XR
Zoals verwacht presenteerde Apple ook een goedkoper toestel: de iPhone XR. De smartphone heeft een adviesprijs van 859 euro en een 6,1 inch-scherm. Om de prijs te drukken, heeft Apple wel een aantal concessies gedaan. Zo heeft de XR een lcd-display (dat wel tot de randen doorloopt) in plaats van oled, een lagere resolutie, een enkele (en geen dubbele) camera en geen 3D Touch. De interne hardware en Face ID-sensor zijn wel gelijk aan die van de XS en XS Max.

Tof is dat de iPhone XR net zo groot is als de iPhone 8 Plus, maar meer scherm in hetzelfde formaat weet te proppen. Bovendien gaat de accu zo'n anderhalf uur langer mee en kun je de iPhone XR straks in zes kleurtjes bestellen: zwart, wit, rood, geel, roze en blauw. Pre-orderen kan vanaf 19 oktober, op 26 oktober ligt de telefoon in de winkels.

apple watch series4 watch front training Apple Watch Series 4
Ook nieuw: de Apple Watch Series 4. De nieuwste generatie van het slimme horloge heeft een groter scherm dat doorloopt in de randen. Door het display kan er meer informatie worden getoond. Verder herkent de Watch Series 4 wanneer je valt en kan het eventueel het alarmnummer bellen. Ook de hartslagmeter is verbeterd, waarbij de elektrische hartsensor vooral in het oog springt. Hiermee kan de smartwatch een ECG (elektrocardiogram) maken.

De Apple Watch Series 4 komt in twee formaten (40 en 44 millimeter), kost vanaf € 429,- en is vanaf 21 september verkrijgbaar.

iOS 12 op 17 september
Tot slot onthulde Apple de releasedatum van iOS 12, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Vanaf maandag 17 september is de update te downloaden voor alle iPhones vanaf de 5S en nieuwer. De gepresenteerde XS, XS Max en XR draaien uit de doos al op iOS 12. Vooral voor oudere apparaten is de update belangrijk, want het zorgt ervoor dat ze soepeler draaien. Ook introduceert iOS 12 verbeteringen voor notificaties, waardoor ze worden gegroepeerd en hierdoor overzichtelijker zijn.

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden