Actie banner

Dit zijn 7 iOS 10-functies om naar uit te kijken

Deel dit artikel

,

Op 13 juni tijdens WWDC 2016 onthult Apple iOS 10. Maar wat brengt de nieuwe iOS-versie precies? Hieronder vind je een overzicht van 7 functies die je binnenkort op je iPhone, iPad of iPod touch kunt verwachten.

1.    Apple Music compleet vernieuwd
De muziekdienst van Apple wordt met iOS 10 waarschijnlijk in een gloednieuw jasje gestoken. Hierdoor gaan albumhoezen meer opvallen en wordt het over het algemeen gemakkelijker en sneller om Apple Music te bedienen. Een leuke bonus is dat Apple songteksten aan duizenden nummers toe zou voegen. Het nieuwe Apple Music is hierdoor mooi op tijd klaar voor de iPhone 7.

2.    Siri 2.0
Siri, de virtuele assistent van Apple, zal een centrale rol spelen in iOS 10. Apple zal flinke stappen moet zetten om grote concurrent Google op dit gebied voor te blijven, zoals het openstellen van Siri voor ontwikkelaars. Dat is voor jou als gebruiker goed nieuws: hierdoor kun je in de toekomst namelijk al je favoriete apps met je stem bedienen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Spotify, maar ook Google Maps en sociale netwerken.

3.    iCloud Voicemail
Door de verbeteringen van Siri zou de voicemailfunctie van de iPhone er ook op vooruit gaan. Apple zou het met iCloud Voicemail in iOS 10 mogelijk maken om Siri je telefoon op te laten nemen als jij daar niet toe in staat bent. Siri neemt de boodschap vervolgens op en zet deze ook om in geschreven tekst. Handig, want zo kun je ook als je niet kunt luisteren wel lezen waarom je zojuist gebeld werd.

4.    App Store op de schop
Apple werkt naar verluidt al een tijdje aan een vernieuwde App Store. Die zou de nodige veranderingen met zich mee moeten brengen, waardoor het onder meer gemakkelijker wordt om de appwinkel te doorzoeken en nieuwe apps te ontdekken. Hoe dit precies moet gaan werken is nog niet duidelijk, maar daar krijgen we op 13 juni hopelijk antwoord op.

5.    HomeKit krijgt een eigen app
HomeKit is het platform om je slimme huisapparaten te bedienen, maar had nog nooit een eigen app. Die krijgen we waarschijnlijk in iOS 10 te zien. Dan hopen we natuurlijk ook dat Apple wat meer HomeKit-ondersteunende apparaten onthuld die ook gemakkelijk in Nederland verkrijgbaar zijn.

6.    iCloud-beveiliging
De strijd met de FBI over de privacybeveiliging van de iPhone is Apple niet in de koude kleren gaan zitten. Een team zou in het geheim aan een strengere beveiliging voor iCloud werken, zodat je opgeslagen gegevens in de cloud beter beveiligd zijn.

7.    Standaard-apps verbergen
Op iedere iPhone en iPad staan standaard een aantal apps van Apple geïnstalleerd. Een aantal daarvan zijn handig, maar er zijn er ook een paar die we liever van ons toestel af zouden gooien. Apple lijkt hier gehoor aan te geven door serieus te overwegen om gebruikers deze apps te laten verbergen of verwijderen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden